Οι εκλογές για την ανάδειξη νέας διοίκησης του επιμελητηρίου Έβρου πλησιάζουν. Η υποψήφια στο τμήμα υπηρεσιών Κρυσταλλένια Μπάμπουρα, απαντάει στις ερωτήσεις του thraki Νεα.

Κάποιες φορές, οι συνηθισμένες ερωτήσεις είναι αναπόφευκτες, αλλά πάντα θέλεις να μάθεις, το γιατί. Γιατί λοιπόν υποψήφια για το επιμελητήριο Έβρου;
Δραστηριοποιούμαι στον τομέα της παροχής υπηρεσιών εδώ και πολλά έτη. Τα τελευταία χρόνια όμως παρατηρώ και βιώνω την επιβάρυνσή του λόγω της οικονομικής κρίσης περισσότερο από κάθε άλλον τομέα. Έτσι θεωρώ χρέος μου να ενεργοποιηθώ μέσω της δράσης του συλλογικού φορέα του Επιμελητηρίου Έβρου, προκειμένου να βοηθήσω στην αναζωογόνησή του τομέα μου.
Πολλοί λένε, ότι ένας συνδυασμός δεν είναι κι ότι καλύτερο για τις επιμελητηριακές εκλογές. Δεν βρέθηκε κανείς να είναι «απέναντι» από τον Τοψίδη ή ο Τοψίδης κατάφερε να συσπειρώσει;
Νομίζω πως δεν υπάρχει λόγος σε τέτοιου είδους εκλογές να υπάρχουν επαγγελματίες «απέναντι» από κάποιους άλλους επαγγελματίες. Οι διχοτομήσεις και οι πολιτικές ή κομματικές αναφορές δεν προσφέρουν κάτι παραπάνω στο έργο του επιμελητηρίου. Ο κύριος Τοψίδης κατάφερε να συσπειρώσει τους επαγγελματίες της πόλης και αυτό και μόνο αποτελεί επιτυχία.
Στο βιογραφικό σας διαβάζουμε ότι δεν έχετε φοβηθεί τη δουλειά, ούτε όμως και την ενασχόληση σε διάφορους τομείς. Τι είναι αυτό που σας κάνει να μετέχετε σε διάφορες δραστηριότητες;
Απλά είμαι ανήσυχος άνθρωπος με ομαδικό πνεύμα! Έμαθα να εργάζομαι από πολύ μικρή και να παλεύω με τις δυσκολίες, βλέπετε έχω μεγαλώσει σε οικογένεια γεωργών και κτηνοτρόφων και σε τέτοιες οικογένειες συνεισφέρουν όλοι αναπόφευκτα! Μου αρέσει να μαθαίνω πράγματα και να συζητώ με διαφορετικούς ανθρώπους και σε επαγγελματικό άλλα και σε προσωπικό επίπεδο. Έτσι καταλαβαίνω καλύτερα τον συνάνθρωπό μου και γεννώ ιδέες προκειμένου να βοηθήσω αυτούς και συν επαγωγικά την κοινωνία στην οποία ζω.
Η εμπειρία σας από την ενασχόληση με συλλόγους, πόσο σας βοηθάει καταρχήν ως υποψήφια;
Ως υποψηφία δεν νομίζω ότι με βοήθα πολύ. Με βοήθα όμως στο να έχω μια καλή εικόνα της κοινωνίας μας σε τοπικό επίπεδο, όπως και στο ότι έχω μάθει να λειτουργώ και να εργάζομαι μέσα σε ομάδες για ένα κοινό σκοπό!
Μπορεί το επιμελητήριο να δώσει ώθηση σε επιχειρήσεις και με ποιο τρόπο;
Αυτός είναι και ο καταστατικός σκοπός του Επιμελητηρίου, ο οποίος ειδικά τα τελευταία χρόνια υλοποιείται σε έναν ικανοποιητικό βαθμό με εξαιρετικές προοπτικές. Επιμορφωτικά σεμινάρια για τους επαγγελματίες, συναντήσεις και ανταλλαγή ιδεών με επαγγελματίες άλλων πόλεων της Ευρώπης, προώθηση μέσω διαδικτύου των τοπικών επιχειρήσεων, συμμετοχή σε ευρωπαϊκά προγράμματα ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας και αναβάθμιση των τουριστικών πόρων της πόλης μας, είναι μερικές προτάσεις που θα μπορούσαν να συμβάλλουν στην επίτευξη του ρόλου του Επιμελητηρίου Έβρου.

 

ΜπάμπουραΗ Κρυσταλλένια Μπαμπούρα, είναι 43 ετών και κατάγεται από το Μοναστηράκι Φερών. Είναι παντρεμένη και μητέρα της δεκαοχτάχρονης Μαρίνας. Ξεκίνησε την επαγγελματική της πορεία το έτος 1991, εργαζόμενη ως ιδιωτική υπάλληλος σε εμπορική επιχείρηση στις Φέρες. Στη συνέχεια και συγκεκριμένα από το έτος 1997 έως και το έτος 1999 διατηρούσε διαφημιστικό προωθητικό γραφείο, με δραστηριότητα στην ευρύτερη περιοχή της Θράκης.

Από το έτος 1999 έως και το 2003 διετέλεσε υπεύθυνη πωλήσεων του ομίλου Μπουτάρη στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Έπειτα, εργάστηκε ως διευθύντρια στο υποκατάστημα της Interamerican ως και το έτος 2009. Έκτοτε έως και σήμερα εργάζεται ως ασφαλιστικός πράκτορας, διατηρώντας γραφεία στην Αλεξανδρούπολη και στις Φέρες.

Επί 12 συναπτά έτη διατελούσε διαδοχικά Πρόεδρος των Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων του 3ο Δημοτικού Σχολείου, Γυμνασίου και Λυκείου Φερών. Υπήρξε ραδιοφωνική παραγωγός στον Sferiko Fm 99.3 για δύο έτη και από το έτος 1985 έως και το έτος 1998 συμμετείχε ως αθλήτρια στην ομάδα βόλεϊ «Θύελλα Φερών». Είναι ενεργό μέλος του Πολιτιστικού Συλλόγου Φερών «Αγία Σοφία» και από το έτος 2007 είναι Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Μοναστηρακίου Έβρου.
Είναι ιδρυτικό μέλος του Θεατρικού Εργαστηρίου Φερών καθώς και του Καρναβαλικού Εκδρομικού Φυσιολατρικού Συλλόγου Φερών, του οποίου είναι Πρόεδρος από το έτος 2006 έως και σήμερα.