Είναι έτοιμοι να παραδώσουν τμήμα του κάθετου άξονα του Έβρου και συγκεκριμένα το Ψαθάδες – Κισσάριο.

Υποτίθεται ότι μιλάμε για σύγχρονο δρόμο.
Υποτίθεται βέβαια, γιατί αυτό δρόμος δεν είναι.
Δεν είναι ο δρόμος σαν αυτούς που έχουν άλλες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας με κάθετους άξονες.
Στη φωτογραφία βλέπουμε το έκτρωμα το οποίο θα χρησιμοποιηθεί ως διάβαση για να μπαίνουν και να βγαίνουν οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του Αμορίου στο χωριό. Δεν υπάρχει κόμβος δεν υπάρχει κάθετος Αμόριοδιακλάδωση υπάρχει μόνο αυτό το πράγμα.
Θα διασχίζουν κάθετα το δρόμο για να μπουν στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας ή θα σταματούν στη μέση του δρόμου για να στρίψουν για το χωριό.
Θα κάνουν ότι έκαναν μέχρι τώρα, σε ένα δρόμο όμως που οι ταχύτητες θα είναι μεγαλύτερες από αυτό το πράγμα που χρησιμοποιούσαν ως δρόμο οι κάτοικοι του Έβρου μέχρι τώρα.
Κάτοικοι του Αμορίου εξέφρασαν τη διαμαρτυρία τους τόσο σε εκπροσώπους Εγνατίας οδού η οποία έχει την ευθύνη για κατασκευή του δρόμου, όσο και στον αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς, ο οποίος πιέζει για την παράδοση δρόμου.
Οι κάτοικοι πήραν μία γενική υπόσχεση Το πρόβλημα θα φτιαχτεί σε ένα περίπου μήνα όταν θα παραδοθεί και η παράκαμψη Λαβάρων.
Το thraki Νεα εκφράζει σοβαρές επιφυλάξεις για την πραγματική λύση του προβλήματος και θα παρακολουθεί στενά την εξέλιξη, καθώς θεωρούμε εξαιρετικά απίθανο οι διερχόμενοι οδηγοί του κάθετου άξονα να ακολουθούν πιστά κάποιες πινακίδες θα τοποθετηθούν για μείωση ταχύτητας.
Αν είναι να παραδώσουν τέτοιο δρόμο στην κυκλοφορία ντρεπόμαστε για λογαριασμό τους. Ελπίζουνε οι Εβρίτες να μην το αφήσουν έτσι.