χάρτης ΔΕΘ περιφέρεια ΑΜΘΌλα όσα συζητήθηκαν στο περιφερειακό συμβούλιο μετά την αποκάλυψη του λάθους χάρτη που παρουσίασε η περιφέρεια ΑΜΘ στη ΔΕΘ.

Έντονη ήταν η συζήτηση στο περιφερειακό συμβούλιο ΑΜΘ, για τον λάθος χάρτη που έβγαλε σε κοινή θέα η ίδια η περιφέρεια στη ΔΕΘ, μετατοπίζοντας το Διδυμότειχο και αφανίζοντας τους συνοριακούς σταθμούς Καστανέων και Κυπρίνου.
Για το θέμα κατέθεσε ερώτηση η Κοινωνική Συμμαχία και η Ελληνική Αυγή. Ο επικεφαλής της Κοινωνικής Συμμαχίας Φώτης Καραλίδης αναφέρθηκε στο δημοσίευμα μας, αλλά και σε άλλα δημοσιεύματα που αφορούσαν στη γενικότερη παρουσία της περιφέρειας στη ΔΕΘ.

Ο περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος απαντώντας τόνισε:
«Ήταν ένα σχέδιο, ήταν μία εικόνα που χρησιμοποιήθηκε γιατί έπρεπε να δείξουμε τη στρατηγική θέση της περιφέρειας μας και την χιλιομετρική απόστασή της με σημαντικές πόλεις των γειτόνων μας. Των γειτονικών κρατών».

Παράλληλα ο κ. Μέτιος υποστήριξε ότι το σχέδιο αυτό υπήρχε και το 2015 και το 2016 και υπάρχουν οι φωτογραφίες γι’ αυτό, αλλά δεν ασκήθηκε καμία κριτική τότε, επιρρίπτοντας ευθύνες στον, στην ουσία εκτός παράταξής του πλέον περιφερειακό σύμβουλο Μιχάλη Αμοιρίδη (με απόφαση Μέτιου), με τον κ. Αμοιρίδη να διαψεύδει τους ισχυρισμούς του περιφερειάρχη.

Από εκεί και πέρα πάντως, οι κύριοι Μέτιος και Καραλίδης είχαν έντονη αντιπαράθεση για θέματα που αφορούσαν στην παρουσία της περιφέρειας στη ΔΕΘ, με αφορμή άλλο δημοσίευμα στο διαδίκτυο (δεν αναφέρεται το που υπάρχει το δημοσίευμα).

Δείτε το βίντεο από το 1:32:08

Διαβάστε: Διεθνές ρεζίλι της περιφέρειας ΑΜΘ

Μέτιος για χάρτη: Σκοπός είναι να δείξουμε το κομβικό σημείο της περιφέρειας

Για λύσουμε πάντως την απορία πως προέκυψε το θέμα και γιατί δεν δημοσιεύτηκε το πρόβλημα με τον χάρτη σε προηγούμενες εκθέσεις, είναι ότι φέτος παρατηρήθηκε ο χάρτης στην σελίδα της περιφέρειας ΑΜΘ, όπως τον δημοσίευσε η ίδια η περιφέρεια.
Το γεγονός πάντως ότι ο χάρτης υπήρχε τρία χρόνια και μέχρι τώρα δεν είχαν γίνει αντιληπτά τα τραγικά του λάθη, πρέπει τουλάχιστον να προβληματίζει.