ταπ tap αγωγός αέριοΠροχωράει η διαδικασία για τη δημιουργία δικτύου φυσικού αερίου στην πόλη.
Έπρεπε να έχει γίνει εδώ και δεκαετίες, όμως έστω και τώρα, μόνο οφέλη θα δημιουργήσει.
Στην επόμενη συνεδρίαση του το δημοτικό συμβούλιο Ορεστιάδας, αναμένεται να αποφασίσει για την παραχώρηση με χρησιδάνειο εκτάσεων στη ΔΕΠΑ για την ανάπτυξη δικτύου συμπιεσμένου φυσικού αερίου (CNG) στην Ορεστιάδα. Πρόκειται για δύο χώρους έκτασης περίπου 1,5 στρεμμάτων βόρεια και νότια της Ορεστιάδας, προκειμένου εκεί να δημιουργηθούν οι σταθμοί μεταφόρτωσης του πεπιεσμένου αερίου.
Η Ορεστιάδα, είναι η έκτη πόλη, εκτός των πρωτευουσών των νομών της περιφέρειας ΑΜΘ, όπου θα δημιουργηθεί δίκτυο φυσικού αερίου.

Εκτός από την Ορεστιάδα στην πρώτη φάση (2018 – 2022) δικτύων διανομής της δημόσιας επιχείρισης δικτύων αερίου (ΔΕΔΑ) εντάσσονται οι Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή, Δράμα, Ξάνθη, Καβάλα, Κατερίνη, Κιλκίς, Σέρρες, Βέροια, Γιαννιτσά, Αλεξάνδρεια, Λαμία, Χαλκίδα, Θήβα και Λιβαδειά.

Τα οφέλη για την οικονομία είναι τεράστια, ειδικά για τους κατοίκους της βορειότερης πόλης της Ελλάδας, η οποία δοκιμάζεται κάθε χειμώνα από τις πολικές θερμοκρασίες.
Παράλληλα οφέλη μπορούν να προκύψουν και για τις βιομηχανίες΄- βιοτεχνίες οι οποίες μπορούν να συνδεθούν με το δίκτυο.
Αξίζει να αναφερθεί ότι στην Αλεξανδρούπολη,βιομηχανίες και το ΠΓΝΕ, εκμεταλλευόμενες αγωγό μεταφοράς που περνάει έξω από την πόλη, έχουν συνδεθεί με το δίκτυο φυσικού αερίου, με εξαιρετικά αποτελέσματα στην εξοικονόμηση πόρων για την ενέργεια που δαπανούν.