Μεσημέρι Πέμπτης και στην Ορεστιάδα ένα ψιιιιιιιιιιιιιιιιτ, χαλάει την ηρεμία του ήχου. Άρωμα μπογιάς, ανακατεύει τη γεύση από το μεσημεριανό φαγητό. Ένα μηχάνημα, περνάει από τον κεντρικό δρόμο της πόλης και αφήνει πίσω του άσπρα σημάδια. Το μηχάνημα, το οποίο ακολουθείται από αυτοκίνητο του δήμου, προχωράει σε διαγράμμιση της οδού Κωνσταντινουπόλεως, η οποία είναι διπλής κατεύθυνσης.
Οι διαγραμμίσεις είχαν σβηστεί εδώ και πολύ καιρό και μία από τις αντιδράσεις χαράς, καταγράφηκε στο facebook από τον δάσκαλο οδήγησης Χρήστο Κελαποστόλου.

«9,5 χρονιά, έχοντας σχολή οδηγών (και χωρίς διαχωριστικές γραμμές) και προσπαθώντας να εξηγήσω στους μαθητές μου,,, που είναι η νοητική γραμμή που χωρίζει τις 2 κατευθύνσεις.. Άκουσα ενα μηχάνημα το μεσημέρι και έναν ήχο… Ψιιιτ, ψιιιτ, ψιιιτ…. Η συγκίνηση ήταν μεγάλη.. Μετά από 10 χρόνια επιτέλους βάφτηκαν.. Ελπίζω να αντέξουν στις βροχές!!! Άντε και εις ανώτερα (διαβάσεις για αρχή)», έγραψε ο κ. Κελαποστόλου και αμέσως μετά ξεκίνησε το μάθημα, με τους αυριανούς οδηγούς, πρώτη φορά με γραμμές!
διαγραμμίσεις