ψαθάδεςΜπορεί ο υπουργός υποδομών και μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης στις 16-3-2017 να υποσχέθηκε ότι το ένα τμήμα του κάθετου άξονα του Έβρου θα τελειώσει μέσα στον Αύγουστο, αλλά και αυτή η υπόσχεση έμεινε για να υπάρχει.
Ακόμη ένας υπουργός, ακόμη μία κυβέρνηση, ακόμη οι Εβρίτες περιμένουν.
Η υπόσχεση λοιπόν του υπουργού αναιρείται από την Εγνατία οδό, καθώς η διευθύνουσα επιτροπή της Εγνατίας έδωσε παράταση στην κατασκευάστρια εταιρία για παράδοση του δρόμου, μέχρι το τέλος Οκτωβρίου.
Στην απόφαση για την παράταση αναφέρεται: «Για το έργο : «Κάθετος Άξονας Εγνατίας Οδού Αρδάνιο – Ορµένιο: Τµήµα Μάνδρα – Ψαθάδες (80.3, αρ. σύµβασης 725)», Αναδόχου «ΑΕΓΕΚ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Α.Ε.»: την παράταση της συνολικής προθεσµίας περαίωσης του έργου έως 30.10.2017, µε αναθεώρηση σύµφωνα µε τις διατάξεις της παρ. 8α του άρθρου 48 του Ν3669/2008, υπό την αίρεση της σύµφωνης γνώµης της αρµόδιας ∆ιαχειριστικής Αρχής».

Το προφανές είναι, ότι η υπόσχεση του υπουργού δε θα υλοποιηθεί.
Πασιφανές είναι, ότι οι Εβρίτες θα περιμένουν κι άλλους μήνες για να δουν δρόμο που τον βλέπουν, όταν περνούν από δίπλα. . .

Για να δούμε λοιπόν πια είναι η κατάσταση, δεν έχει αλλάξει τίποτα απ’ όταν ανέβηκε το βίντεο τον Μάρτιο και την υπόσχεση του υπουργού.

Η παροιμία λέει μην τάξεις σε Άγιο κερί και σε παιδί κουλούρι.
Θα μπορούσε να λέει, τάξε στον Εβρίτη για τον δρόμο. Δε θα σε πιστέψει ποτέ. Και γιατί να σε πιστέψει; Κεριά βλέπει στα εκκλησάκια που έχουν στηθεί στον κάθετο άξονα για τους νεκρούς του δρόμου. Όσο για το κουλούρι, συνήθως έχει μία τρύπα στη μέση, μοιάζει με το μηδέν και κυρίως δε σε χορταίνει. . .

 

Είχαμε σε παλαιότερο άρθρο μας αναρωτηθεί: Τι είναι πιο πιθανό; Να γεννηθεί παιδί από άνδρα ή να παραδοθεί ο κάθετος άξονας;
Περιμένουμε ακόμη απάντηση από την επιστήμη κι όχι από τους πολιτικούς.

Ορισμένες φωτογραφίες από τα τραγικά δυστυχήματα στον κάθετο άξονα για να μάθουν όσοι δεν γνωρίζουν, για να θυμηθούν όσοι ξέχασαν.

 
τροχαίο νταλίκες
τροχαίο Αμόριο
Τροχαίο Ψαθάδες
Ψαθάδες
φορτηγό τροχαίο
τροχαίο νεκρός