Μία πολύ γλυκιά πράξη για τη διάσωση ενός Βραχοκιρκίνεζου, ξεκίνησε από το Ορμένιο και ολοκληρώθηκε στη Δαδιά.
Τελωνειακός είδε ένα πουλί πεσμένο στο δρόμο, το πήρε στα χέρια του και επικοινώνησε με το Φορέα Διαχείρισης Δάσους Δαδιάς.
Το πουλί μεταφέρθηκε με την εθελοντική προσφορά αυτοκινητιστή στη Δαδιά, όπου και διαπιστώθηκε ότι είναι γεράκι και συγκεκριμένα Βραχοκιρκίνεζο.
Οι άνθρωποι του Φορέα Διαχείρισης προσέχουν το πουλί, το οποίο πιθανολογείται ότι δεν τα κατάφερε στις πρώτες του πτήσεις.

νεογνό

νεογνό2Σε μήνυμά του για τη διάσωση τραυματισμένων πτηνών ο Φορέας τονίζει:
Μπήκε το καλοκαίρι και ήρθε πια ή ώρα που οι μικροί νεοσσοί ξεκίνησαν τις πρώτες τους προσπάθειες να πετάξουν από τις φωλιές τους. Δυστυχώς όμως κατά τις προσπάθειες συμβαίνουν και… ατυχήματα, με αποτέλεσμα συχνά να βρίσκουμε τα μικρά τραυματισμένα κάτω από τη φωλιά. Ο Φορέας Διαχείρισης, σε συνεργασία με τα κέντρα περίθαλψης άγριας ζωής, στην προσπάθειά τους να διασώσουν όσο περισσότερα πουλιά γίνεται, χρειάζονται τη βοήθειά σας για τη μεταφορά των πουλιών από απομακρυσμένες περιοχές του Νομού.
Αν θέλετε να συμμετέχετε σε αυτήν προσπάθεια για να δώσουμε μια δεύτερη ευκαιρία στους μικρούς αυτούς ταξιδιώτες επικοινωνήστε μαζί μας τηλεφωνικά στο 25540 32 202