ΖουράφαΣοβαρό επεισόδιο στην νησίδα Ζουράφα με τουρκική κορβέτα κορβέτα να επιχειρεί να εμβολίσει τη φρεγάτα ΝΑΒΑΡΙΝΟ!
Τούρκος κυβερνήτης έστρεψε ξαφνικά τη κορβέτα δεξιά με αποτέλεσμα η σύγκρουση με τη φρεγάτα ΝΑΒΑΡΙΝΟ να αποφευχθεί στο παρά τρίχα.
Το συμβάν δείχνει ότι η Τουρκία επιθυμεί να προκαλέσει επεισόδιο στο Αιγαίο. Η Τουρκική κορβέτα κατέπλευσε χθες στην περιοχή, παραβιάζοντας τα ελληνικά ύδατα.
Αμέσως η Φρεγάτα ΝΑΒΑΡΙΝΟ που έπλεε στην περιοχή λόγω της άσκησης ΚΑΤΑΙΓΙΣ 2017, έσπευσε στην περιοχή και ζήτησε από το τουρκικό πλοίο να βγει από τα ελληνικά ύδατα.
Η τουρκική κορβέτα αρνήθηκε, κατά την πάγια τακτική των Τούρκων κι έτσι το ΝΑΒΑΡΙΝΟ επιχείρησε να ανακόψει τον τουρκικό πλου σε ελληνικά ύδατα.

Αιφνιδιαστικά ο κυβερνήτης του τουρκικού πλοίου άρχισε να κάνει επικίνδυνους ελιγμούς με αποτέλεσμα να περάσει “ξυστά” από την πλώρη του ΝΑΒΑΡΙΝΟ.
Φάνηκε σαν να επιθυμούσε να εμβολίσει το ελληνικό πλοίο. Ο Έλληνας κυβερνήτης έκανε ελιγμούς αποφυγής κι έτσι γλιτώσαμε ένα ατύχημα στο Αιγαίο.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΕΝ στην φρεγάτα έσπευσε τόσο ο Αρχηγός του ΓΕΝ όσο και ο Αρχηγός Στόλου λίγο μετά το επεισόδιο.
armynow.net