Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης στο Σκάκι κέρδισε στον ημιτελικό του πρώτου ομίλου, την Κυριακή 7 Μαΐου, τον Σπάρτακο Διδυμοτείχου με 4-0 στην έδρα του αντιπάλου και ο ΣΟ Καβάλας στον δεύτερο ομίλου κέρδισε τον ΟΦΣ Καβάλας.
Ο Εθνικός στον τελικό της ΕΣΣΑΜΘΣ καλείτε, την ερχόμενη Κυριακή στις 14 Μαΐου στην έδρα του, να αντιμετωπίσει τον Σ.Ο. Καβάλας μία από της ισχυρότερες ομάδες στην Ελλάδα

Η ιστορική διαδρομή στο σκάκι των δύο ομάδων :

– Ο Σ.Ο. Καβάλας ιδρύθηκε το 1994 .
Έχει πρωταγωνιστική παρουσία για 26 συνεχόμενα χρόνια στο διασυλλογικό πρωτάθλημα της Α΄ Εθνικής, έχοντας κατακτήσει τέσσερα Πανελλήνια Πρωταθλήματα στην Α΄ Εθνική !!! «το 1999, 2005, 2008 & 2009».

Έχει συνεχόμενη παρουσία στα Final-Four του Κυπέλλου, με κατάκτηση έξι (6) τίτλων Κυπελλούχου Ελλάδας !!! «το 1998, 1999, 2004, 2005, 2009, & 2011» .

– Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης ύστερα από μια 20 έτη παύση, επανήρθε αγωνιστικά το 2011 .

σκάκιΑυτά που κατάφερε σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα είναι άθλος.

Μέσα σε τρία χρόνια ανέβηκε δύο κατηγορίες της Γ΄, Β΄ Εθνικής και ΠΟΑ και από το 2014 παίξει στο Πρωτάθλημα της Α΄ Εθνικής, με σταθερή ανοδική πορεία!!!

Για να φτάσουν οι δύο ομάδες στον τελικό της ΕΣΣΑΜΘΣ του Ομαδικού Κυπέλου απέκλεισαν τις εξής ομάδες:

• Πρώτος όμιλος : Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης στον πρώτο γύρο απέκλεισε την Σκακιστική Κίνηση Αλεξανδρούπολης, και στην συνέχεια τον ΣΟ Ξάνθης και τον Σπάρτακο Διδυμοτείχου.

• Δεύτερος όμιλος : Ο ΣΟ Καβάλας στον πρώτο γύρο είχε Bye και στην συνέχεια απέκλισε τον ΣΟ Δράμας και τον ΟΦΣ Καβάλας.

Στα μπαράζ των Περιφερειών της Ελλάδος στις 28/05/2017 η πρωταθλήτρια ομάδα της Ε.Σ.Σ.Α.Μ.Θ.Σ. ( Ένωσης σκακιστικών σωματείων Ανατολικής Μακεδονίας, Θράκης και Σερρών) παίζει με την αντίστοιχη ομάδα της Ε.Σ.Σ.Θ.Χ. ( Ένωσης σκακιστικών σωματείων Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής ) .

Η τελική φάση του FINAL FOUR του Ομαδικού Κυπέλλου Ελλάδος θα γίνει στις 1-2 Ιουλίου στο Ρίο της Πάτρας.

Ηλεκτρονική σελίδα :
facebook : Εθνικός Σκάκι .