Την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχεις δεκάδες λόγους να την καταγγείλεις.
Δεν έκαναν σχεδόν τίποτα απ’ όσα υποσχέθηκαν όσο βρίσκονταν στην αντιπολίτευση, μας βύθισαν κι άλλο στην κρίση κι ας παρουσιάζουν όταν θέλουν νούμερα ανάπτυξης.
Τομαδάκης φωτοΌλα τα πράγματα όμως δεν είναι επιδερμικά, όπως η παραπάνω παρουσίαση. Όλα έχουν βάθος και βάρος.
Ο Τσίπρας πριν έξι περίπου μήνες επισκέφτηκε τη Θράκη αποφασισμένος να δώσει λύση στο πρόβλημα λήψης τηλεοπτικού σήματος σε χιλιάδες νοικοκυριά. Νωρίτερα ο υπουργός του Νίκος Παππάς, ήθελε να φτιάξει ένα νόμο, για να κλείσουν κανάλια και να ανοίξουν άλλα, με νέους κανόνες.
Πάντα το νόμισμα έχει δύο όψεις.

Μέχρι πριν από 15 μέρες περίπου, το νόμισμα όμως είχε μία όψη για χιλιάδες Θρακιώτες.
Τη μαύρη όψη, του άσχημου χιονιού που βγάζει η τηλεόραση, όταν δεν πιάνει. . .

Τσίπρας και Παππάς και μπράβο τους, κατάφεραν σε χρόνο ρεκόρ να δώσουν λύση για να βλέπουν τηλεόραση όλοι οι κάτοικοι της Θράκης. Δεν έχει σημασία αν θα βλέπουν κανάλια που θα έκλειναν με τον νόμο που κατέρριψε η ιστορική απόφαση της δικαιοσύνης, δεν έχει σημασία αν δε βλέπουν τα τοπικά κανάλια. Από δω και πέρα θα βλέπουν κανάλια! Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έλυσε ένα μεγάλο πρόβλημα δεκαετιών. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα, τουλάχιστον να μη το αναγνωρίσει. Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε αυτό που δεν έκαναν όλοι οι προηγούμενοι και του αξίζει τουλάχιστον ένα μπράβο.

Τα πιάτα μπαίνουν, το μέτρο σύμφωνα με τον υπουργό ψηφιακής πολιτικής και επικοινωνιών Νίκο Παππά, ίσως να επεκταθεί και σε άλλες περιοχές, γιατί όχι μόνο σε χωριά της Καλαμάτας, όπως ανέφερε παραδειγματικά ο κ. Παππάς, δεν έχουν σήμα. Και στην Κρήτη δεν έχουν σήμα, όπως και αλλού.
Ο κ. Παππάς, με σοβαρότητα και στεναχώρια (απ’ ότι αντιλήφθηκα) άκουσε τους κατοίκους να λένε, «δεν έχουμε σήμα για τα κινητά μας τηλέφωνα», «δεν πιάνουμε ελληνικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς» και το έθεσε ψηλά στην ατζέντα του. Είμαι σίγουρος, ότι θα λύσει το θέμα των κινητών. Ένα τηλέφωνο είναι στις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας.
Αυτό που δεν άκουσε ο κ. Παππάς σήμερα, είναι αυτό που άκουσα από μία ηλικιωμένη στα Δίκαια. «Τηλεόραση μας έφερε, να φάμε δεν έχουμε».
Ήταν μία ηλικιωμένη που μιλούσε μέσα από ένα σπίτι, σε απόσταση όμως, από το σημείο που βρίσκονταν ο υπουργός.
Είναι η άλλη όψη του νομίσματος. Αυτή της φτώχειας που μαστίζει την Ελλάδα μας. Ίσως η γιαγιά να έχει παιδιά που έγιναν μετανάστες, ίσως να δει πετσοκομμένη τη σύνταξή της – για ακόμη μία φορά – το επόμενο διάστημα.

Η χθεσινή ημέρα, ήταν πράγματι ημέρα δικαίωσης και για τους Θρακιώτες και για τον κ. Παππά. Ο υπουργός απέδειξε, ότι χειρίστηκε άψογα το πρόβλημα και του έδωσε μία λύση.
Μακάρι να έρθει λύση και για την πείνα, γιατί σε λίγο, ούτε πιάτα στις ταράτσες θα υπάρχουν, ούτε και στα τραπέζια.
Γιάννης Τομαδάκης