Σε μία απίστευτη περιπέτεια έχει μπει ο Hemen Muhammad, ο γλύπτης που τον περασμένο Ιανουάριο μάγεψε το κοινό της πολης με τη δημιουργία ενός γλυπτού σε ένα παγκάκι κάτω από το Φάρο. Η νέα του δημιουργία, στο παρτέρι του πεζοδρομίου μπροστά από μία καφετέρια της Αλεξανδρούπολης έχει βρεθεί στο επίκεντρο καταγγελιών, καθώς η παρέμβαση που έγινε μετά από συνεννόηση με τον ιδιοκτήτη του  μαγαζιού, δεν διαθέτει οικοδομική άδεια.

Στο facebook του καλλιτέχνη, έχουν γίνει εκατοντάδες σχόλια υπέρ του, από πολίτες που ζητούν να δοθεί μία λύση και να προχωρήσει η κατασκευή του γλυπτού. Ο ίδιος ο Hemen καλεί με μήνυμά του σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, την Κυριακή στις 12 το μεσημέρι, στο σημείο που βρίσκεται το μισοτελειωμένο του έργο:

‘Με την βοήθεια του Θεού και όλων των καλών φίλων και συμπολιτών μου, υποσχόμαστε ότι δεν θα αφήσουμε κανέναν να σε πειράξει.
Για αυτό σας παρακαλώ όλους εσάς τους καλούς μου φίλους που είστε κοντά μου, όλο αυτό τον καιρό, να βρεθούμε όλοι μαζί την Κυριακή το μεσημέρι τις 12:00 στον χώρο του καφέ Φίλιον ως ένδειξη διαμαρτυρίας ενάντια στους ανθρώπους που θέλουν να γίνουν τροχοπέδη στην ανάπτυξη, την τέχνη, την εξέλιξη και τον καλλωπισμό αυτής της πόλης. Μίας πόλης που σας υπόσχομαι ότι αφιλοκερδώς με κάποια έργα που έχω στο μυαλό μου θα την κάνω μια από τις ομορφότερες πόλεις, αν όχι την ομορφότερη, στην Ελλάδα!’

hemen