ΑδαμίδηςΑνακοίνωση για την κατάσταση που επικρατεί στην ορθοπεδική του νοσοκομείου Διδυμοτείχου εξέδωσε ο διοικητής του ΠΓΝΕ Δημήτρης Αδαμίδης.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, με απόφαση του Διοικητή αποσπώνται 2 ειδικοί ορθοπεδικοί γιατροί του Π.Γ.Ν. Αλεξανδρούπολης στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου για 2 μήνες.

Επιταχύνθηκε  επίσης, σύμφωνα με τον κ. Αδαμίδη, η διαδικασία πρόσληψης του επιμελητή Β’ ορθοπεδικής για το Γ.Ν.Διδ/χου που εκλέχτηκε τον Φεβρουάριο και αναμένεται η ανάληψη των καθηκόντων του εντός του Απριλίου, επιπλέον έχει προκηρυχτεί 1 θέση επικουρικού ορθοπεδικού  για το Διδ/χο και υπάρχει ήδη 1 υποψήφιος. Συνεπώς υπερκαλύπτεται το κενό που δημιουργήθηκε με την ξαφνική ασθένεια 1 ορθοπεδικού.

«Δεν υπάρχει πλέον κανένα πρόσχημα για την μη πλήρη λειτουργία της Ορθοπεδικής Κλινικής στο Γ.Ν.Διδ/χου», επισημαίνεται, ενώ επίσης με απόφαση του Διοικητή του Π.Γ.Ν.Ε.  αναισθησιολόγος γιατρός που κατέλαβε θέση αγροτικού ιατρού θα εφημερεύει 5-6 μέρες μηνιαίως στο Γ.Ν.Διδ/χου καλύπτοντας κενά που είχαν δημιουργηθεί λόγω αδείας τοκετού που έλαβε αναισθησιολόγος του Γ.Ν.Διδυμοτείχου. «Συνεπώς τα χειρουργεία του Νοσοκομείου Διδ/χου θα λειτουργούν πλήρως» καταλήγει η ανακοίνωση.