νοσοκομείοΣε μία κλωστή η λειτουργία της.
Σε αγωνία βρίσκονται για ακόμη μία χρονιά οι κάτοικοι του κεντρικού και του βορείου τμήματος του Έβρου, καθώς ο μοναδικός γιατρός και διευθυντής της ορθοπεδικής κλινικής του νοσοκομείου Διδυμοτείχου Βασίλης Γαλάνης υπέβαλε την παραίτησή του.
Στην κλινική υπάρχουν ένας μόνιμος κι ένας επικουρικός γιατρός. Ο επικουρικός βρίσκεται σε αναρρωτική άδεια και ο μόνιμος υπέβαλε την παραίτησή του.
Πλέον η κλινική λειτουργεί με ένα γιατρό και όλα θα ξεκαθαρίσουν σε ένα περίπου μήνα, όπου ο κ. Γαλάνης, θα κριθεί να αποφασίσει τελικά τι θα κάνει με το θέμα της παραίτησης.
Σύμφωνα με τον αναπληρωτή διοικητή του ΠΓΝΕ Στέφανο Καρακόλια, ο οποίος μίλησε στο thraki Νεα, εξετάσεις ασθενών και χειρουργεία πραγματοποιούνται, πολλά όμως περιστατικά διακομίζονται στην Αλεξανδρούπολη.
Στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου εφημερίες καλύπτουν και ορθοπεδικοί από την Αλεξανδρούπολη (περίπου 8 το μήνα), ενώ αναμένεται ο διορισμός ενός μόνιμου γιατρού, η θέση του οποίου έχει κριθεί.
Γιατροί, εργαζόμενοι και κάτοικοι της περιοχής βρίσκονται σε αναμμένα κάρβουνα, καθώς ακόμη ένα πρόβλημα του νοσοκομείου παραμένει άλυτο και όπως όλα δείχνουν διογκώνεται.
Στο μεταξύ, αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από λίγες εβδομάδες, ο υπουργός υγείας Ανδρέας Ξανθός είχε επισκεφτεί το νοσοκομείο και είχε ενημερωθεί από τη διοίκηση και τους εργαζομένους για τα προβλήματα.