μπλόκο φορτηγάΝα σταματήσουν τους αποκλεισμούς των δρόμων, καλούν τους αγρότες με κοινή τους δήλωση οι ευρωβουλευτές του Λαϊκού Κόμματος Μαρία Σπυράκη (Ελλάδα) και Αντρέι Νοβακόφ (Βουλγαρία). Στην δήλωσή τους οι δύο ευρωβουλευτές αναφέρουν:

«Έλληνες αγρότες έχουν ξεκινήσει και πάλι να στήνουν μπλόκα στο δρόμο στα σύνορα ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Βουλγαρία από την 30η Ιανουαρίου.
Ζητάμε από τους αγρότες να εξετάσουν τις συνέπειες των αποκλεισμών οι οποίοι διακόπτουν τις μεταφορές μεταξύ των δύο χωρών. Τους ζητάμε να εξετάσουν ιδιαίτερα τα εμπόδια που δημιουργούν σε επιχειρήσεις και στις δύο πλευρές των συνόρων.
Τα μπλόκα μπορεί να επηρεάσουν σοβαρά την αλυσίδα εφοδιασμού ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Βουλγαρία, ειδικά για τις επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν τη διαδρομή Θεσσαλονίκη-Εύζωνοι και να επιβαρύνουν επιπλέον το κόστος για τις επιχειρήσεις αυτές.
Εμείς παρακαλούμε να εξετάσουν τις βλαβερές συνέπειες των αποκλεισμών στους συμπολίτες τους.
Ελλάδα και τ Βουλγαρία, ως κράτη μέλη της ΕΕ και ως εμπορικοί εταίροι, να απολαύσουν τη στενή συνεργασία η οποία είναι ζωτικής σημασίας για τις οικονομίες των δύο χωρών .
Απευθύνουμε ευγενική έκκληση σε όσους είναι στα μπλόκα να εξετάσουν την προοπτική να σταματήσουν το κλείσιμο των δρόμων , έτσι ώστε να μην διαταραχθεί περαιτέρω η ελεύθερη κυκλοφορία των εμπορευμάτων ανάμεσα σε Ελλάδα και Βουλγαρία».