Πραγματοποιήθηκε χθες συγκέντρωση- σιωπηλή διαμαρτυρία  Φιλοζωικών Συλλόγων, Ομοσπονδιών και πολιτών έξω από τον χώρο του Διαδημοτικού Κέντρου Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων, ΔΙΚΕΠΑΖ .

Οι συγκεντρωθέντες διαμαρτυρήθηκαν μοιράζοντας  υλικό για τις άσχημες  συνθήκες λειτουργίας, τις κακές συνθήκες διαβίωσης των ζώων μέσα στο κυνοκομείο , τις συνθήκες αδιαφάνειας  και μη συνεργασίας της Διοίκησης του ΔΙΚΕΠΑΖ με τα φιλοζωικά σωματεία της περιοχής.

Η συγκέντρωση-διαμαρτυρία  πραγματοποιήθηκε στον αντίποδα φιέστας με  πολιτικούς παράγοντες , που οργάνωσε η Διοίκηση του ΔΙΚΕΠΑΖ για να «γιορτάσει» την ημέρα των ζώων.

Μέσα στον χώρο της εκδήλωσης  μετά από απαίτηση των συγκεντρωθέντων μπήκε η κα Νάντια Ζόμπολα , η οποία και εξέθεσε τις θέσεις των Σωματείων για τις άσχημες συνθήκες που επικρατούν στο ΔΙΚΕΠΑΖ.

Η Ομοσπονδία μας παρευρέθηκε με μέλη της και μοίρασε  ανακοίνωση για την Ημέρα των Ζώων , την κατάσταση στο Σχιστό και στο ΔΙΚΕΠΑΖ.

Θα πρέπει να αντιληφθούν οι αρμόδιοι οτι δεν μπορούν ετσιθελικά να αποκλείουν τα φιλοζωικά σωματεία από τις λειτουργίες του ΔΙΚΕΠΑΖ και οτι μόνο η παρουσία τους εκεί μπορεί να εγγυηθεί τις σωστές συνθήκες διαβίωσης των ζώων μέσα στο κυνοκομείο.

Η Ομοσπονδία μας προς αυτή την κατεύθυνση θα καταβάλει κάθε προσπάθεια ώστε τόσο το ΔΙΚΕΠΑΖ όσο και τα υπόλοιπα δημοτικά κυνοκομεία της χώρας να πάψουν να είναι χώρος , όπου στοιβάζονται , ασυλοποιούνται ζώα και ξεχνιούνται ζώα αδιαφορώντας για τον τομέα της ευζωίας τους

 Η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία  & η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή 115 Φιλοζωικών Σωματείων