νοσοκομείοΠρόκειται για διευθυντή της γυναικολογικής κλινικής, ο οποίος έχει εκφράσει χρόνια την επιθυμία του να αποχωρήσει από το νοσοκομείο.
Την έγκριση της μετακίνησης του μαιευτήρα γυναικολόγου Αμέτ Ριτβάν στο νοσοκομείο Κομοτηνής, έδωσε το διοικητικό συμβούλιο του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Έβρου. Η έγκριση του ΔΣ, θέτει ως βασική προϋπόθεση την αντικατάστασή του από άλλον γιατρό. Μάλιστα στην απόφαση αναφέρεται ρητά: Εγκρίνει τη μετακίνηση του κ. Αμέτ Ριτβάν, ιατρού Διευθυντή ειδικότητας Μαιευτικής Γυναικολογίας, από το Π.Γ.Ν.Έβρου- Νοσηλευτική Μονάδα Γ.Ν. Διδυμοτείχου στο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής μόνο όταν αναλάβει καθήκοντα τουλάχιστον ένας νέος ειδικευμένος ιατρός Μαιευτικής Γυναικολογίας κατ΄εφαρμογή του Ν.3431/24-12-2016 άρθρο 14.

Το αίτημα για μετάθεση το έχει θέσει επανειλημμένως ο ίδιος ο γιατρός Αμέτ Ριτβάν, καθώς μένει μόνιμα στην Κομοτηνή, ενώ παράλληλα θεωρεί ότι το εργασιακό περιβάλλον στο νοσοκομείο της Ροδόπης, θα είναι καλύτερο.  Ο  Αμέτ Ριτβάν, έχει τη συμπάθεια της τοπικής κοινωνίας και είναι γιατρός με χιλιάδες γεννήσεις στο ενεργητικό του. Κάθε χρόνο στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου δεκάδες γυναίκες τον εμπιστεύονται για τη στιγμή που θα γίνουν μητέρες. Στο νοσοκομείο υπηρετεί 11 χρόνια. Προσωπικοί και επαγγελματικοί λόγοι, τον ώθησαν στο να ζητήσει να αποχωρήσει από το νοσοκομείο, παρά τις΄άριστες σχέσεις που έχει αναπτύξει με το προσωπικό, αλλά κυρίως με την τοπική κοινωνία.

 

Για το θέμα, από το γραφείο του διοικητή του νοσοκομείου Διδυμοτείχου, ύστερα από την πρώτη δημοσίευση του thraki Νεα,  εκδόθηκε ανακοίνωση. Στην ανακοίνωση αναφέρεται:

Αναφορικά με το δημοσίευμα της 28/12/2016 με θέμα «Απόφαση για αποχώρηση γιατρού από τη γυναικολογική του νοσοκομείου Διδυμοτείχου» σας παρέχουμε τις εξής διευκρινίσεις:
1) Πρόκειται για εισήγηση του ΔΣ του νοσοκομείου προς το Διοικητή της 4ης ΥΠΕ στον οποίο έχει υποβληθεί αίτημα του συγκεκριμένου ιατρού για μετακίνηση.
2) Υπήρξε ομοφωνία μεταξύ ΔΣ και ιατρικής υπηρεσίας ότι εγκρίνεται η μετακίνηση υπό την προϋπόθεση ότι θα αναλάβει καθήκοντα τουλάχιστον ένας νέος ειδικευμένος ιατρός, με τη λογική ότι αυτή τη στιγμή υπηρετούν 3 μόνιμοι ιατροί της συγκεκριμένης ειδικότητας και οποιαδήποτε μετακίνηση ιατρού άνευ αναπλήρωσης δυσχεραίνει τη λειτουργία του τμήματος/κλινικής σε μηνιαία βάση.
Για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία είμαστε στη διάθεσή σας.
Σχ. το αναρτημένο απόσπασμα πρακτικών του ΔΣ.