Συνελήφθησαν τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου (1-10-2011), στη δασική περιοχή του Αγίου Σύλλα Καβάλας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Καβάλας, δώδεκα λαθρομετανάστες, τους οποίους προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας ένας  διακινητής, που διέφυγε την σύλληψη και αναζητείται. Εννέα από τους λαθρομετανάστες είναι υπήκοοι Ιράκ, δύο υπήκοοι Αφγανιστάν και ένας υπήκοος Συρίας.

Συγκεκριμένα, στον κόμβο Χρυσούπολης της Εγνατίας Οδού, οι αστυνομικοί έκαναν σήμα στον οδηγό Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, προκειμένου να ακινητοποιήσει το όχημα του, αλλά αυτός δεν συμμορφώθηκε και ανέπτυξε ταχύτητα.

Στη συνέχεια, οι αστυνομικοί, ακολούθησαν το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και λίγο αργότερα το εντόπισαν στη δασική περιοχή του Αγίου Σύλλα, ασφαλισμένο και χωρίς επιβαίνοντες.

Ακολούθως, μετά από σχετικές αναζητήσεις, εντόπισαν τους δώδεκα λαθρομετανάστες, ενώ ο διακινητής που τους προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας δεν εντοπίσθηκε και αναζητείται. 

Το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο κατασχέθηκε.

Για τους δώδεκα λαθρομετανάστες κινήθηκε η διαδικασία διοικητικής απέλασης.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα αποσταλεί στην κα. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Καβάλας.