Το πρόβλημα του κάθετου άξονα στο  ύψος των Ψαθάδων, θέτει με επιστολή του στον Υπουργό Υποδομών Γιάννη Ραγκούση ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου. Ο Δήμαροχος ζητά άμεσα να κατασκευαστεί το έργο γιατί στο σημείο χάνονται ανθρώπινες ζωές. 

 

 ΘΕΜΑ: « Ζήτημα ζωής και θανάτου: άμεση έναρξη κατασκευής του κόμβου Ψαθάδων Δήμου Διδυμοτείχου Ν. Έβρου , του κάθετου οδικού  άξονα Αρδανίου – Ορμενίου »

 

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων της χώρας μας,

Ίσως ο τίτλος του Θέματός μας να σοκάρει , όμως δυστυχώς αυτό που πραγματικά σοκάρει , και μάλιστα συνεχώς , την τοπική κοινωνία του Β. Έβρου είναι τα πάμπολλα τροχαία ατυχήματα , οι δεκάδες νεκροί και οι εκατοντάδες τραυματίες συνάνθρωποί μας , τα οποία τροχαία ατυχήματα συμβαίνουν στον κάθετο οδικό άξονα Αρδανίου – Ορμενίου του Νομού μας και ειδικά στο σημείο «καρμανιόλα» του κόμβου των Ψαθάδων του Δήμου Διδυμοτείχου.

Για το συγκεκριμένο ζήτημα , το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας εξέ-δωσε ΟΜΟΦΩΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ (8-3-2011) , το οποίο και σας κοινοποιούμε εκ νέου , και παράλληλα προχωρήσαμε (σε συνεργασία με ΟΛΟΥΣ τους φορείς του Β. Έβρου) σε συμβολική κατάληψη του σημείου αυτού στις 11-3-2011 (συνημμένα σας κοινο-ποιούμε , εκ νέου , το σχετικό Κάλεσμα και το Φυλλάδιο προς τους οδηγούς).

Κύριε Υπουργέ ,

Επανερχόμαστε και πάλι επί του θέματος μιας και όλο αυτό το χρονικό διάστημα δεν έγινε απολύτως τίποτα. Ως αποτέλεσμα ήταν να σημειωθούν πολλά ακόμη τροχαία ατυχήματα στο συγκεκριμένο σημείο , να χάσουν τη ζωή τους και να τραυματιστούν αρκετοί συνάνθρωποί μας έως τώρα.

Αντιλαμβάνεστε , λοιπόν , κύριε Υπουργέ , την κρισιμότητα και σπουδαιό-τητα της έναρξης κατασκευής του τμήματος αυτού , και μάλιστα χωρίς χρονοτριβή (κάθε μέρα , κάθε ώρα , κάθε λεπτό μετράει , αν δε θέλουμε να «μετρήσουμε» κι άλλες απώλειες ανθρώπινων ζωών).

Κύριε Υπουργέ ,

Γνωρίζοντας ότι υπάρχει νέος ανάδοχος για την κατασκευή του τμήματος αυτού , ζητάμε την άμεση έναρξη εργασιών ολοκλήρωσης του κάθετου οδικού άξονα Αρδανίου – Ορμενίου , αρχής γενομένης από την παράκαμψη των Ψαθά-δων , το οποίο αποτελεί το πιο επικίνδυνο σημείο τροχαίων ατυχημάτων. Μέχρι την ολοκλήρωση του έργου ζητάμε αμέσως , ακόμη και αύριο , την εκτέλεση των παρακάτω: σαφή φωτεινή σηματοδότηση , τοποθέτηση προειδοποιητικών πινακίδων και στηθαίου ασφαλείας.

Με τη βεβαιότητα πως θα πράξετε τάχιστα ότι επιβάλλεται για την επίλυση του θέματός μας ,

– Ο –

ΔΗΜΑΡΧΟΣ    ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΠΑΤΣΟΥΡΙΔΗΣ

 

Σημείωση thraki Νεα:

Σωστή η πρωτοβουλία του Δημάρχου. Κατά την άπόψή μας όμως, η επιστολή έπρεπε να υπογράφονταν από το σύνολο των εκπροσώπων του Έβρου. Όχι ότι θα αλλάξει κάτι με την επιστολή, αλλά θα είχε ενδεχομένως «μεγαλύτερη ένταση». Πάντως επαναλαμβάνουμε ότι ο Δήμαρχος έπραξε ορθά. Απλά μπορούσε να ενισχύσει την πράξη του.