Τις σχέσεις εμπιστοσύνης και τις προοπτικές για επενδύσεις στην Ελλάδα που ανοίγονται, υπογράμμισαν ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου και ο εμίρης του Κατάρ Αλ Θάνι, μετά τη συνάντησή τους στο μέγαρο Μαξίμου

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε για την υπογραφή συμφωνίας, που προβλέπει την είσοδο κεφαλαίων του Κατάρ στην εταιρεία Μεταλλεία Χαλκιδικής «Ελληνικός Χρυσός».
Ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου τόνισε ότι η απόφαση αυτή του Κατάρ στέλνει ένα μήνυμα στην διεθνή κοινότητα και δείχνει την εμπιστοσύνη για αναπτυξιακές ευκαιρίες που δίνουν στην Ελλάδα οι μεταρρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση.
Μαζί με τον εμίρη του Κατάρ, σεΐχη Χαμάντ Μπιν Χαλίφα Αλ Θάνι στο Μαξίμου βρέθηκε και ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, σεΐχης Χαμάντ Μπιν Γιασίμ Μπιν Τζαμπρ Αλ Θάνι.
Σημειώνεται ότι πριν από έναν χρόνο είχε υπογραφεί Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών. Το είχαν υπογράψει στην Νέα Υόρκη ο πρωθυπουργός με τον εμίρη του Κατάρ.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα το κρατικό fund του Κατάρ φέρεται να έχει εκδηλώσει επενδυτικό ενδιαφέρον για τον χώρο του παλιού αεροδρομίου στο Ελληνικό. Επίσης δημοσιεύματα ανέφεραν ότι είχε εκφραστεί ενδιαφέρον για μεγάλη ενεργειακή επένδυση στον Αστακό.
Πάντως η συμφωνία προέβλεπε επενδύσεις ύψους 5 δισ. ευρώ και συνεργασία σε μία σειρά από τομείς.  newist