Επιστρέφουν τα οστά του Ήρωα της Κύπρου.

Στη γη του Έβρου, στο στρατιωτικό νεκροταφείο Διδυμοτείχου θα ενταφιαστεί την Κυριακή ο Χρήστος Χατζόπουλος.
Ο Χρήστος Χατζόπουλος ήταν ένα από τα δύο ηρωϊκά παλικάρια που έχασαν τη ζωή τους, όταν το στρατιωτικό αεροπλάνο το οποίο του μετέφερε στην Κύπρο καταρρίφθηκε από φίλια πυρά.

Η Κύπρος παρέδωσε στην Ελλάδα τα οστά 16 ηρώων οι οποίοι σκοτώθηκαν τα μεσάνυχτα της 20ης Ιουλίου του 1974.

Ανάμεσα στους νεκρούς εκείνης της νύχτας ήταν και ο Εβρίτης Χριστόδουλος Δοϊτσίδης, του οποίου δυστυχώς τα οστά δεν έχουν ακόμη ταυτοποιηθεί.
Δοϊτσίδης Χατζόπουλος
Ποιοι ήταν οι αδικοχαμένοι Εβρίτες
Χρήστος Χατζόπουλος
Γεννήθηκε στο Ελαφοχώρι Διδυμοτείχου του νομού Έβρου το 1952 και φοίτησε εκεί στο Δημοτικό Σχολείο και στη συνέχεια στο εξετάξιο Γυμνάσιο Διδυμοτείχου. Διαθέτοντας αξιόλογα αθλητικά προσόντα, υπήρξε αθλητής και ποδοσφαιριστής και πέτυχε να εισαχθεί στη Γυμναστική Ακαδημία.
Στις 26 Απριλίου 1974 κατατάχθηκε ως στο Σώμα Καταδρομών στο Μεγάλο Πεύκο. Συνέχισε την εκπαίδευσή του στις καταδρομές στη Ρεντίνα και ύστερα στη Σούδα της Κρήτης. Στις 22 Ιουλίου 1974, μετά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, στάλθηκε εκεί μαζί με άλλους συναδέλφους του για την υπεράσπισή της, αλλά καταρρίφθηκε το αεροπλάνο που τους μετέφερε και πέρασε στην αθανασία σε ηλικία μόλις εικοσιδύο χρόνων.

Χριστόδουλος Δοϊτσίδης
Γεννήθηκε το 1954 στην Καρωτή Διδυμοτείχου του νομού Έβρου και σπούδασε χορό στη Σχολή της Δόρας Στράτου στην Αθήνα, ενώ παράλληλα εργαζόταν ως υδραυλικός. Στις 23 Απριλίου 1974, γιορτή του Αγίου Γεωργίου, πολιούχου της Καρωτής, χόρεψε στο χωριό του με το συγκρότημα της Δόρας Στράτου και τρεις μέρες μετά κατατάχτηκε ως στο Σώμα Καταδρομών στο Μεγάλο Πεύκο.
Συνέχισε την εκπαίδευσή του στις καταδρομές στη Ρεντίνα και ύστερα στη Σούδα της Κρήτης. Στις 22 Ιουλίου 1974, μετά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, στάλθηκε εκεί μαζί με άλλους συναδέλφους του για την υπεράσπισή της, αλλά καταρρίφθηκε το αεροπλάνο που τους μετέφερε και πέρασε στην αθανασία σε ηλικία μόλις είκοσι ετών.