Τη βίαιη απαξίωση της εφημερίδας Αγγελιοφόρος επέλεξε η Εκδοτική Βορείου Ελλάδος ΑΕ και επιχείρησε να αποψιλώσει σε μια μέρα το δημοσιογραφικό δυναμικό της.
Οι απολύσεις δώδεκα συντακτών που ανακοινώθηκαν, η κατάργηση του αθλητικού τμήματος της εφημερίδας, η μείωση των σελίδων του φύλλου και η προαναγγελθείσα απομάκρυνση από τον ενημερωτικό χαρακτήρα του, συνιστούν κραυγαλέα περίπτωση επίθεσης μιας επιχείρησης Τύπου εναντίον του ίδιου του αντικειμένου της δραστηριότητάς της: της ενημέρωσης.
Η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης και οι εργαζόμενοι του Αγγελιοφόρου έχουν αποδείξει έμπρακτα τη διάθεσή τους να στηρίξουν την εφημερίδα, έχουν υποβάλει σειρά προτάσεων, οι οποίες συστηματικά αγνοήθηκαν από την εργοδοσία, κι έχουν διαπραγματευτεί τους όρους της εργασίας τους εξαντλώντας κάθε όριο καλής θέλησης. Αν η απάντηση της Εκδοτικής Βορείου Ελλάδος στη συστηματική αυτή προσπάθεια είναι οι μαζικές απολύσεις και η επί της ουσίας εγκατάλειψη της εφημερίδας, δεν υπάρχει διαφορετικός δρόμος για τους εργαζόμενους από τις κινητοποιήσεις.
Η ΕΣΗΕΜ-Θ καλεί την εργοδοσία του Αγγελιοφόρου να εγκαταλείψει το σχέδιο των απολύσεων και να σεβαστεί το δικαίωμα του κοινού να ενημερώνεται από εφημερίδες που συντάσσονται από δημοσιογράφους, με προϋποθέσεις αξιοπιστίας και προδιαγραφές επαγγελματικές.
Καλεί επίσης όλους τους συναδέλφους να αρνηθούν και να αποτρέψουν οποιαδήποτε συνεργασία ελαστικού τύπου που θα υποκαθιστούσε το έργο υπό απόλυση συντακτών και θα κάλυπτε το κενό υπό κατάργηση τμημάτων. Είναι υποχρέωση όλων των μελών της ΕΣΗΕΜ-Θ, και πρωτίστως του διευθυντή της εφημερίδας, να μην επιτρέψουν να εφαρμοστεί η τακτική του outsourcingπου επιχειρεί να εισαγάγει η εργοδοσία του Αγγελιοφόρου, και η παράλειψή της θα ελέγχεται από τα πειθαρχικά όργανα της Ένωσης. Για μη μέλη της ΕΣΗΕΜ-Θ, η συμμετοχή σε ανάλογη μεθόδευση αποκλείει τη δυνατότητα να εγγραφούν στην Ένωση.