ΤσίπραςΣε μεγάλα έργα της Αλεξανδρούπολης και της ΑΜΘ αναφέρθηκε κατά τη χθεσινή του ομιλία στα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε και στην κατασκευή του ελληνικού τμήματος του Αγωγού Φυσικού Αερίου ΤΑΡ με την δημιουργία 8.000 θέσεων εργασίας που «θα ανοίξει τον ζωτικής σημασίας Νότιο Διάδρομο Φυσικού Αερίου συνολικού μήκους 3.500 χλμ., αποτελεί ένα εγχείρημα περιφερειακής συνεργασίας με μεγάλη οικονομική και γεωστρατηγική σημασία».
«Η Αλεξανδρούπολη μετασχηματίζεται σε εμπορικό, διαμετακομιστικό και ενεργειακό κόμβο των Βαλκανίων», τόνισε αναφερόμενος στην αναβάθμιση του λιμανιού , στην σιδηροδρομική σύνδεση Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης, στην δημιουργία του αγωγού IGB που θα λειτουργήσει ως «γέφυρα» για την μεταφορά φυσικού αερίου προς τις χώρες της κεντρικής Ευρώπης, αλλά και την κατασκευή του Πλωτού Σταθμού Αποθήκευσης Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (LNG).
Επίσης ανακοίνωσε πως εντός του πρώτου τριμήνου του 2017 ξεκινάει η κατασκευή υποδομών διανομής φυσικού αερίου σε έξι πόλεις της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.