ζεόλιθοςΛίγα τα οφέλη σε πρώτη φάση για το Τρίγωνο.
Σε νέα εποχή περνάει πλέον ο Έβρος ύστερα από την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων για την εκμετάλλευση λατομικού χώρου βιομηχανικών ορυκτών (ζεολίθου) εκτάσεως 83.427,30τ.μ. στη θέση «Κόκκαλο», στην περιοχή Τ.Κ. Πετρωτών, δήμου Ορεστιάδας, από την εταιρεία «ΟΛΥΜΠΟΣ Α.Ε. ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΟΡΥΚΤΑ» και θεώρηση του Σχεδίου Διαχείρισης Εξορυκτικών Αποβλήτων (Σ.Δ.Α.).

Ενέκρινε η αποκεντρωμένη τους περιβαλλοντικούς όρους και πλέον μπορεί να ξεκινήσει η εξόρυξη ζεολίθου από τα Πετρωτά. Σύμφωνα με την απόφαση που υπογράφει Ο ασκών καθήκοντα γενικού γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης Νικήτας Φραγκισκάκης, η εταιρία Όλυμπος μπορεί να κάνει εξόρυξη και η επεξεργασία θα γίνεται στις εγκαταστάσεις της εταιρίας στη Θεσσαλονίκη.

Ανάμεσα στους όρους που έχουν εγκριθεί αναφέρεται:
«Η εξόρυξη του ζεόλιθου θα γίνεται με εκσκαφέα ανεστραμμένου κάδου, ενώ όπου το πέτρωμα είναι πολύ συνεκτικό, η όρυξη θα γίνεται με διατρήματα και χρήση αμμωνίτιδας (40%) και ANFO(70-60%). Τα εξορυσσόμενα υλικά, που επιδέχονται περαιτέρω διαλογή, θα διαστρώνονται στο δάπεδο της εκσκαφής και θα πραγματοποιείται χειροδιαλογή από δύο εργάτες. Το παραγόμενο υλικό θα φορτώνεται σε φορτηγά και θα μεταφέρεται στο εργοστάσιο της εταιρείας».