Οι μαϊμούδες καταλήγουν στο σπαστήρα
Στο σπαστήρα του Δήμου Θεσσαλονίκης κατέληξε τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011, ο κρυμμένος… θησαυρός δεκάδων χιλιάδων προϊόντων «μαϊμού», που εντόπισε η Δημοτική Αστυνομία, στο πλαίσιο των επιχειρήσεων που πραγματοποιεί για την πάταξη του παραεμπορίου.
Κυριολεκτικά θρύψαλα έγιναν συνολικά 24.500 προϊόντα παράνομου εμπορίου, όλα προϊόντα απομίμησης από επώνυμες και πανάκριβες μάρκες, κυρίως ρολόγια, γραβάτες, πορτοφόλια, κολόνιες και γυναικεία καλλυντικά που είχαν εισαχθεί λαθραία στη χώρα μας και επρόκειτο να διατεθούν από παράνομους μικροπωλητές σε όλες τις περιοχές της Θεσσαλονίκης.
Τα προϊόντα «μαϊμού» εντοπίστηκαν σε κινέζικο κατάστημα-αποθήκη στην οδό Αισώπου 40Α, μετά από έρευνα, παρακολούθηση, συλλογή και αξιοποίηση πληροφοριών, από τη Δημοτική Αστυνομία. Συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε τις πρωινές ώρες της 22ας Σεπτεμβρίου 2011, από άνδρες της Δημοτικής Αστυνομίας σε συνεργασία με κλιμάκιο του ΣΔΟΕ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 2.200 ρολόγια, απομιμήσεις γνωστών εταιριών (BULGARI, SEIKO, TISSOT, GUESS, ARMANI, GUCCI κ.τ.λ.), 2.500 φουλάρια, γραβάτες, ζώνες, πορτοφόλια, τσαντάκια (BOSS, VERSACE, DIOR, FENDI, DOLCE GABBANA κ.τ.λ.), 11.200 προϊόντα μακιγιάζ και περιποίησης προσώπου όπως μάσκαρες, σκιές, λιπ γκλος, μολύβια, κρέμες (LANCOME, CLINIQUE, DIOR, MAC, SHISEIDO, GIVENCHY κ.τ.λ.), 7000 κολόνιες απομιμήσεις γνωστών εταιριών (DAVIDOFF, BULGARI, BURBERRY, POLO, NINA RICCI, GIVENCHY, GUCCI κ.τ.λ.), καθώς επίσης 1200 μεταλλικές ετικέτες (VERSACE, LOUIS VUITTON).
«Στο πλαίσιο της εκστρατείας και της προσπάθειας της Δημοτικής Αρχής για την πάταξη του παραεμπορίου, η Δημοτική Αστυνομία Θεσσαλονίκης συνεχίζει το έργο της, πραγματοποιεί διαρκώς εξορμήσεις και επιχειρεί να αντιμετωπίσει το φαινόμενο στην πηγή του. Στόχος μας είναι, όπως έγινε στη συγκεκριμένη επιχείρηση, αξιοποιώντας τις πληροφορίες να εντοπίζουμε αποθήκες, καταστήματα και γενικότερα χώρους όπου συγκεντρώνονται μαζικά τα προϊόντα απομίμησης, πριν διοχετευτούν στην αγορά. Με την προληπτική δράση, μπορούμε να ανακόψουμε το παραεμπόριο και να περιορίσουμε σημαντικά το φαινόμενο», δήλωσε η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Προστασίας του Πολίτη, Καλυψώ Γούλα.
Η καταγραφή από τη Δημοτική Αστυνομία των δεκάδων χιλιάδων κατασχεθέντων προϊόντων «μαϊμού» που προορίζονταν για διάθεση στην αγορά της πόλης, λόγω του μεγάλου αριθμού τους, διήρκησε συνολικά δύο ημέρες και έγινε παρουσία του κλιμακίου του ΣΔΟΕ. Στη συνέχεια και μετά την καταγραφή τους, τα παράνομα προϊόντα μεταφέρθηκαν στον ειδικό σπαστήρα του Δήμου Θεσσαλονίκης (στην περιοχή Ωραιοκάστρου) όπου και καταστράφηκαν.