Της Άννας Δεληγιάννη-Τσιουλπά

Μπορεί και να κάνω λάθος αλλά να, αυτός ο συρφετός με τις φωτοτυπίες, αυτή η ακριβοπληρωμένη προχειρότητα, αυτό το έμμεσο χαράτσι! Είναι αδύνατον να περιορίσουμε τις σπατάλες σε τούτους τους χαλεπούς καιρούς.

Πότε επιτέλους θα ομονοήσουμε επί το ορθότερον!

Να δηλώσω, άκουσον, να δηλώσω, πόσες φωτοτυπίεςθα χρειαστώ, μέχρι πότε άραγε, για να κάνω το μάθημά μου. Ας πούμε ότι σε κάθε καλλικρατικό Δήμο δηλώνονται 500.000-1.000.000 φωτοτυπίες! Τοκόστος ,όποιος και να το πληρώσει είτε οι σύλλογοι γονέων ,είτε οι Δήμοι ,θαφορτωθεί στην πλάτη μας. Πρόκειται για σπατάλη γιατί αν υποτεθεί ότι τα βιβλίαθα μοιραστούν στα σχολεία μέσα Νοέμβρη, δεν είναι κρίμα όλο αυτό το πληρωμένο χαρτομάνι να πεταχτεί;

Στης ακρίβειας τον καιρό, θα πρέπει και το αρμόδιο Υπουργείο να κάνει κάποιαυποχώρηση και παραχώρηση.

Μπορούμε στα σχολεία να βγάλουμε κάποιον αριθμό φωτοτυπιών για μαθήματαπου δεν μπορούν να διδαχτούν αλλιώς, πχ το αρχαίο κείμενο. Με λίγη οικονομίακαι κάποιες σημειώσεις, με τη βοήθεια των  DVD, σίγουρα κάνουμετο μάθημά μας αντί να «φεσωθούμε» χιλιάδες ευρώ για υλικό χωρίς ανταπόδοση.

Και το Υπουργείο, εφόσον «φταίει»ας αφαιρέσει-για όσους δίνουν εξετάσεις -ένα μικρό μέρος της ύλης, που φαντάζομαι ότι θα τοκάνει.

Επιμένω, ότι είναι άκρως λαθεμένη η απόφασηνα βγάλουν οι Δήμοι το …φίδι για να τσιμπήσει εμάς στους λογαριασμούς, αντί να δοθούν στα σχολεία μερικά πακέτα χαρτί και γραφίτες προκειμένου να καλυφθούνάμεσα οι ανάγκες μας. Ποιος ελέγχει πόσες σελίδες δηλώνει ο κάθε εκπαιδευτικός, ο οποίος σαφέστατα θα δηλώσει κάτι παραπάνω γιατί δεν γνωρίζει ακριβώς πότε θαέχει στα χέρια του το βιβλίο. Να δηλώσω το μισό, για να το πληρώσω και να τοπετάξω, δε μου λέει κάτι.  Σκεφτείτε το όσοι εμπλέκεστε στην επίλυση του θέματος.