ΔήμοςΤο 15ο Διεθνές Συνέδριό του υποδικτύου των FAO–CIHEAM για τους μεσογειακούς βοσκήσιμους πόρους με θέμα «Οικοσυστημικές υπηρεσίες και κοινωνικοοικονομικά οφέλη μεσογειακών λιβαδιών (Ecosystem services and socio-economic benefits of Mediterranean grasslands)» ξεκίνησε τις εργασίες του σήμερα στην πόλη της Ορεστιάδας (Πολιτιστικό Πολύκεντρο), οι οποίες θα διαρκέσουν μέχρι και τις 14 Απριλίου 2016.
Διοργανωτές του συνεδρίου είναι το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, ο FAO (Διεθνής Οργάνωση Τροφίμων και Γεωργίας) και το CIHEAM (Διεθνές Κέντρο Μεσογειακών Γεωπονικών Σπουδών). Το συνέδριο συνδιοργανώνεται από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και την Ελληνική Λιβαδοπονική Εταιρεία, και υποστηρίζεται από την Περιφερειακή Ενότητα Έβρου, το Δήμο Ορεστιάδας και το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας.
Στο συνέδριο συμμετέχουν 90 περίπου διακεκριμένοι επιστήμονες από όλες σχεδόν τις χώρες της Μεσογείου καθώς και από χώρες με μεσογειακό κλίμα (Αυστραλία, Χιλή, Νότια Αφρική). Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα http://www.iamz.ciheam.org/orestiada2016/

Με ιδιαίτερη εκτίμηση,
Μαυρίδης Βασίλειος
Δήμαρχος Ορεστιάδας