εργοστάσιο ζάχαρης ΟρεστιάδαςΆκαρπη απέβη η προσπάθεια τοποθέτησης νέας διοίκησης στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης Α.Ε., με τη συμπλήρωση ουσιαστικά των τεσσάρων κενών θέσεων στο επταμελές διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας, όπως αναφέρει το voria.gr.
Παρά την ειδοποίηση, με ανακοίνωση της εταιρείας, για συγκρότηση του νέου δ.σ., σήμερα Δευτέρα 11/4, στην ορισθείσα ώρα, δηλαδή στις 15:30 στα γραφεία επί της Μητροπόλεως, ουδείς φαινόταν να γνώριζε τι ακριβώς επρόκειτο τελικώς να συμβεί.
Προφανώς κάτι περισσότερο πρέπει να είχε υπόψη του ο κ. Γεράσιμος Τσιαπάρας, μέλος στο δ.σ. της Τράπεζας Πειραιώς, πιστώτριας Τράπεζας της ΕΒΖ, στο οποίο μάλιστα εκπροσωπεί το ελληνικό δημόσιο. Ο κ. Τσιαπάρας όμως δεν έκανε δηλώσεις και το μόνο που είπε είναι ότι «δεν βρίσκομαι εδώ ως εκπρόσωπος της Πειραιώς».
Ωστόσο κάποιος σχεδιασμός πρέπει να υπάρχει από κυβερνητικής πλευράς για το διοικητικό θέμα της ΕΒΖ, καθώς ο κ. Τσιαπάρας αποτέλεσε επιλογή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για την Πειραιώς. Πέραν αυτού, το «παρών» έδωσε στα γραφεία και ο οικονομολόγος κ. Δημήτρης Ρούτος, μέλος του ΣΥΡΙΖΑ και για ένα σύντομο διάστημα πρόεδρος της Εγνατίας Οδού Α.Ε. , στο προηγούμενο δ.σ. της τεχνικής εταιρείας.
Όμως ο ορισμός νέου δ.σ. και η συγκρότησή του σε σώμα δεν μπορούσε να προχωρήσει αφού από τα τρία μέλη που έμειναν στη διοίκηση, μετά τις παραιτήσεις Γιαννακίδη, Λάντζα, Τσικλιά και Γεμιντζή, εμφανίστηκε σήμερα μόνο ο κ. Γαβριήλ Κερμανίδης.
Να σημειωθεί ότι τα τρία εναπομείναντα μέλη μετά τις παραιτήσεις της 2ας Απριλίου είναι οι κ.κ. Ιωάννης Καζάκος, Γαβριήλ Κερμανίδης και Παντελής Μανής, όλοι μέλη μη εκτελεστικά, ενώ οι Ι. Καζάκος και Γ. Κερμανίδης είναι και ανεξάρτητα.
Οτι όμως δεν έγινε σήμερα, για το διοικητικό ζήτημα της ΕΒΖ, πρέπει να γίνει αμεσότατα καθώς σε εκκρεμότητα είναι ουσιαστικά όλα όσα αφορούν στην εταιρεία και τους τευτλοπαραγωγούς.

Πηγή: http://voria.gr/article/evz-akarpi-i-prospathia-sigkrotisis-neou-diikitikou-simvouliou