αστυνομίαΈνα απίστευτο, αλλά . . . πραγματικό περιστατικό καταγράφηκε στην Ορεστιάδα.
Νωρίς το απόγευμα, υπάλληλος καταστήματος πήγε στο κατάστημά του και ξαφνικά είδε απέξω το ποδήλατό του. Όταν ρώτησε το αφεντικό του, ποιος έφερε το ποδήλατο, η απάντηση που έλαβε ήταν «δε γνωρίζω».
Αφεντικό και υπάλληλος, βγήκαν έξω και έψαχναν να δουν, πως το ποδήλατο κατέληξε έξω από το μαγαζί.
Από την έρευνα που έκαναν, εντόπισαν έναν άνδρα, ο οποίος είπε ότι το πήρε για να κάνει μία σύντομη βόλτα για να πιει καφέ. Και συμπτωματικά, το καφέ βρίσκεται δίπλα στο κατάστημα όπου εργάζεται ο ιδιοκτήτης του δίτροχου.
Στο σημείο κλήθηκε η αστυνομία, προκειμένου να διαπιστώσει το τι ακριβώς έχει συμβεί.

Όπως προέκυψε, ο άνθρωπος που αφαίρεσε το ποδήλατο, μένει στην ίδια πολυκατοικία με τον ιδιοκτήτη του ποδηλάτου. Όπως υποστήριξε το πήρε για να κάνει βόλτα. Βέβαια, για να κάνει τη βόλτα του, προηγουμένως, φρόντισε να φουσκώσει τα λάστιχα, καθώς το ποδήλατο λόγω του χειμώνα βρίσκονταν σε ακινησία. Παρά το γεγονός ότι έμενε στην ίδια πολυκατοικία με τον ιδιοκτήτη, ούτε που τον ρώτησε, ούτε που σκέφτηκε πως μπορεί να γίνει αντιληπτός.

Τελικά, ο πραγματικός ιδιοκτήτης, προκειμένου ο γείτονας του να γλυτώσει το αυτόφωρο, αλλά και τα ενδεχόμενα προβλήματα που θα είχε με την παραπομπή του στη δικαιοσύνη, άφησε το περιστατικό να κυλήσει, χωρίς να παρέμβει περαιτέρω η αστυνομία.