ερωτηματικόΤυχαίο περιστατικό, υπαρκτό, αλλιώς ήταν και αλλιώς παρουσιάστηκε ή όχι;
Η αναφορά του δημοτικού συμβούλου Ορεστιάδας Δημήτρη Βαρσαμακίδη στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο ότι ομάδα τριών ατόμων βρέθηκε στο Νεοχώρι και ζητούσε πληροφορίες για σπίτια στο χωριό έφερε ξανά στο προσκήνιο το θέμα με τη φημολογούμενη εγκατάσταση προσφύγων στη Θράκη. Σύμφωνα με όσα είπε ο δημοτικός σύμβουλος, ο οποίος όπως φαίνεται δεν ήταν παρών, τα τρία άτομα ερωτώμενα από κατοίκους για την ιδιότητά τους απάντησαν ότι ήταν από τη στατιστική υπηρεσία, όμως δεν είχαν κάποιο έγγραφο να επιδείξουν.
Το θέμα της εγκατάστης προσφύγων με επιδότηση ενοικίου στη Θράκη έχει διαψευστεί τόσο από τον αρμόδιο αναπληρωτή υπουργό μετανάστευσης Γιάννη Μουζάλα, όσο και από τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ Τέρενς Κουϊκ. Οι διαψεύσεις αυτές φαίνεται ότι δεν καλύπτουν τους εκπροσώπους της Θράκης, με το δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Βαγγέλη Λαμπάκη να ζητάει σαφείς απαντήσεις από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.
Ο δημοτικός σύμβουλος Ορεστιάδας, του οποίου οι παρεμβάσεις κατά το παρελθόν ήταν ελάχιστες, έχει αυξήσει την παρουσία του, ίσως σε μία προσπάθεια να δημιουργήσει ένα νέο προφίλ, το οποίο θα τον βοηθήσει στη μελλοντική πολιτική του σταδιοδρομία.
Αν πάντως το περιστατικό δεν ισχύει όπως περιγράφηκε, ίσως το θέμα να είναι σε άλλη βάση.
Ενημερωτικά, το thraki Νεα, γνωρίζει ότι πριν λίγες μέρες, έγινε έρευνα στην περιοχή από ελληνική αρχή, όπως οι έρευνες που γίνονται κατά διαστήματα, για καθαρά στατιστικούς λόγους και την καταγραφή βιοτικού και μορφωτικού επιπέδου.