Πλήρη ενημέρωση των δημοτικών Συμβούλων και των δημοτών του Διδυμοτείχου για τον τερματικό σταθμό φυσικού αερίου ζητά ο Δημοτικός Σύμβουλος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Λασκαράκης. Ο κ. Λασκαράκης με επιστολή του στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου ζητά το θέμα να συζητηθεί στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο.

Η επστολή Λασκαράκη

Προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξανδρούπολης

ΚΟΙΝ: Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης

ΘΕΜΑ: Επένδυση πλωτού τερματικού σταθμού φυσικού αερίου

 Κύριε Πρόεδρε

                Έπειτα από τις πληροφορίες και τα δημοσιεύματα,  σχετικά με την υλοποίηση της επένδυσης για την κατασκευή πλωτού τερματικού σταθμού
φυσικού αερίου στην παραλία της Αλεξανδρούπολης,  σας παρακαλώ να συμπεριλάβετε το θέμα αυτό, ως τακτικό , στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

                 Θεωρώ απαραίτητο   να ληφθούν αποφάσεις σχετικά με τη διαδικασία  ενημέρωσης του Δημοτικού Συμβουλίου και των δημοτών για τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων , αλλά και για την παρακολούθηση της πορείας κατασκευής και λειτουργίας  ενός τόσο σημαντικού έργου για την κοινωνία,
την οικονομία και το περιβάλλον της περιοχής του Δήμου μας.

                 Προτείνω επίσης
να αποφασισθεί η σύσταση ολιγομελούς επιτροπής από ειδικούς επιστήμονες, οι οποίοι να έρθουν σε επαφή με το ΥΠΕΚΑ και τον Όμιλο που υλοποιεί την επένδυση, προκειμένου να ενημερωθούν, αλλά και να αξιολογήσουν  τα τεχνικά και περιβαλλοντικά στοιχεία της επένδυσης.
   

Μετά τιμής

Γιάννης Λασκαράκης

Δημοτικός Σύμβουλος