τζιχαντιστήςΤυχαία φαίνεται πως είναι η σύλληψη των δύο ύποπτων για σχέσεις με τζιχαντιστές την Πέμπτη το μεσημέρι στην Αλεξανδρούπολη.
Τα δύο άτομα που συνελήφθησαν, γιατί σε έλεγχο αστυνομικοί εντόπισαν δύο μαχαίρια, μήκος 32 και 23 εκατοστών στις αποσκευές τους.
Κατά τη διάρκεια της ταυτοποίησης προέκυψε η σχέση τους με τζιχαντιστές και ήρθε στην επιφάνεια το παρελθόν του 29χρονου Mirsad Bektasevic, γνωστού ως Μάξιμος. Ο 29χρονος ο οποίος έχει λάβει άσυλο στη Σουηδία, το 2005 συνελήφθη στην πατρίδα του, το Σαράγιεβο της Βοσνίας, όπου στο σπίτι του εντοπίστηκε βίντεο με τον ίδιο κι έναν ακόμη άνδρα, να κατασκευάζουν βόμβα την οποία έλεγαν ότι θα τοποθετούσαν στο Λευκό Οίκο και στο Καπητόλειο. Επίσης στο σπίτι του είχαν βρεθεί και εκρηκτικά. Για την υπόθεση ο Mirsad Bektasevic καταδικάστηκε σε 14 χρόνια κάθειρξης, εξέτισε μέρος της ποινής του και αφέθηκε ελεύθερος.
Στη χώρα μας πέρασαν ανενόχλητοι, καθώς δεν καταζητούνταν και αυτό που προκαλεί την ανησυχία είναι το παρελθόν το 29χρονου.
Ο δεύτερος τζιχαντιστής, ο 20χρονος Αl Hasani Amer, έχει καταγωγή από την Υεμένη και επίσης Σουηδικό διαβατήριο.
Την Τρίτη οι δύο συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον ανακριτή, αντιμετωπίζοντας κατηγορίες οπλοκατοχής με σκοπό εφοδιασμό τρομοκρατικής οργάνωσης.