δημαρχείοΗ κινηματογραφική Λέσχη Αλεξανδρούπολης σε συνεργασία με τον όμιλο ΑΝΤ1 θα αναμεταδώσει σε απευθείας δορυφορική σύνδεση με τη Νέα Υόρκη έξι παραστάσεις της περίφημης Metropolitan Opera από τις 16 Ιανουαρίου μέχρι και τις 7 Μαΐου 2016.
Ο πρόεδρος της ΤΙΕΔΑ, Τριαντάφυλλος Αρβανιτίδης σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στα ΜΜΕ από κοινού με τον πρόεδρο της Κινηματογραφικής Λέσχης Αλεξανδρούπολης, Βαγγέλη Μανωλόπουλο, χαρακτήρισε ως πολύ μεγάλη επιτυχία την ένταξη της Αλεξανδρούπολης στο δίκτυο των πόλεων που εξασφάλισαν την αναμετάδοση των παραστάσεων της Metropolitan Opera και επεσήμανε ότι η κίνηση αυτή σε συνδυασμό με τα εγκαίνια της Δημοτικής Βιβλιοθήκης στο κτίριο του Καπνομάγαζου και του Δημοτικού Ωδείου Αλεξανδρούπολης στο επόμενο διάστημα αποτελούν ένα μεγάλο βήμα στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης της Αλεξανδρούπολης. Επίσης, συνεχάρη τον κ. Μανωλόπουλο για την πρωτοβουλία της Λέσχης να συνεργαστεί με τον Όμιλο ΑΝΤ1 ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην άψογη συνεργασία του Δήμου με την Κινηματογραφική Λέσχη σε ό,τι αφορά στην παραχώρηση του θερινού κινηματογράφου ΦΛΟΙΣΒΟΣ.
Από τη μεριά του ο κ. Μανωλόπουλος, αφού ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, κ. Ευάγγελο Λαμπάκη και τον Πρόεδρο της ΤΙΕΔΑ, κ. Αρβανιτίδη, για την άψογη συνεργασία, επισήμανε ότι οι φίλοι της όπερας στην Αλεξανδρούπολη και την ευρύτερη περιοχή του Έβρου και της Θράκης θα έχουν την ευκαιρία μέσα από τις παραστάσεις αυτές να απολαύσουν ένα ξεχωριστό πολιτιστικό θέαμα και ευχήθηκε η κίνηση αυτή να ικανοποιήσει το απαιτητικό κοινό της πόλης αλλά και να αποτελέσει αφορμή για τη δημιουργία ενός νέου κοινού.
Οι προβολές των παραστάσεων θα γίνουν στην αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου Αλεξανδρούπολης που έχει εφοδιαστεί με ειδική για την περίπτωση ηχητική εγκατάσταση με ώρα έναρξης τις 19.55 μ.μ. Η πρώτη αναμετάδοση θα γίνει το Σάββατο 16 Ιανουαρίου, με το αριστούργημα του Georges Bizet «Αλιείς Μαργαριταριών».
Τα εισιτήρια κοστίζουν 10 ευρώ για μαθητές, φοιτητές, άνεργους, σπουδαστές και εργαζόμενους σε Ωδεία και για τα μέλη της ΚΛΑ και 15 ευρώ για όλους τους άλλους.