αγωγόςΣχόλιο του thraki Νεα.

Παρά το γεγονός ότι μέχρι τώρα η περιφέρεια αποτελεί πύλη εισόδου για αγωγούς, για πρώτη φορά οι κάτοικοι των πέντε μεγαλύτερων πόλεών της, θα έχουν τη δυνατότητα χρήσης του φθηνότερου από το πετρέλαιο φυσικού αερίου για τις οικιακές τους ανάγκες. Όπως αποκάλυψε σήμερα ο περιφερειάρχης ΑΜΘ Γιώργος Παυλίδης, ύστερα από πιέσεις και δικές του συνεχείς παρεμβάσεις, δόθηκε το πράσινο φως και μέχρι το 2020 θα έχουν ολοκληρωθεί οι υποδομές από τη ΔΕΠΑ και οι κάτοικοι σε Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή, Ξάνθης, Καβάλα και Δράμα, θα μπορούν να χρησιμοποιούν το φυσικό αέριο.

Τα νέα μπορεί να είναι ευχάριστα και να καλύπτουν περίπου το 1/3 των αναγκών των κατοίκων των συγκεκριμένων πόλεων, όμως για ακόμη μία φορά, δεν αλλάζει τίποτα στην καθημερινότητα των κατοίκων του βορείου τμήματος του Έβρου, καθώς το κόστος για κατασκευή αγωγών στην περιοχή, δεν μπορεί να καλυφθεί από τη ζήτηση.

Σχόλιο του thraki Νεα.

Αν οι κυβερνώντες (αυτοί και οι επόμενοι), θέλουν να δώσουν πραγματικά κίνητρα στους ακρίτες του βορείου τμήματος του Έβρου, δε θα υπολόγιζαν το κόστος για τη σύνδεση της περιοχής με αγωγό φυσικού αερίου. Αν βέβαια είχαν μεγαλύτερους και ανοιχτούς ορίζοντες, θα κοίταγαν τη δυνατότητα σύνδεσης με κάποιον αγωγό γειτονικής χώρας. Όλα αυτά σε πολύ μεγάλα ΑΝ γιατί η αδυναμία τους, φαίνεται και από το γεγονός ότι δεν έχει ακόμη κατασκευαστεί ο κάθετος άξονας. . .