Σε διαμαρτυρία για τα χρόνια προβλήματα του νοσοκομείου Κομοτηνής, προχώρησαν εργαζόμενοι, φορείς και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, σήμερα το μεσημέρι. Τα προβλήματα πολλά και άλυτα.
Το δημοτικό συμβούλιο Κομοτηνής εξέδωσε ψήφισμα για το νοσοκομείο.
νοσοκομείο Κομοτηνής
Το ψήφισμα του ΔΣ:
Στην Κομοτηνή σήμερα, 14 Νοεμβρίου 2015, το Δ.Σ. Κομοτηνής συνήλθε σε τακτική συνεδρίαση κι αφού συζήτησε για το πρώτο θέμα της ημερήσιας διάταξης με τίτλο: «Συζήτηση σχετικά με τα προβλήματα λειτουργίας του Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής- Έκδοση ψηφίσματος»

Ψηφίζει
Το Νοσοκομείο Κομοτηνής αποτελεί την κύρια δομή παροχής υγείας για τους πολίτες του Νομού Ροδόπης. Η υποστελέχωση και η υποχρηματοδότηση, οδήγησαν στη συρρίκνωση και στην υποβάθμισή του. Οι εργαζόμενοι δεν επαρκούν για να στελεχώσουν το εβδομαδιαίο πρόγραμμα των κλινικών. Η ιατρική υπηρεσία λειτουργεί με καλυμμένο το 52% των οργανικών θέσεών της. Τα εργαστήρια κι όλες οι άλλες υπηρεσίες λειτουργούν με προσωπικό που δεν επαρκεί, παρ’ όλα αυτά οι εργαζόμενοι υπερβάλλοντας εαυτούς ανταποκρίνονται στα καθήκοντά τους και στις ανάγκες των ασθενών.
Ο δημόσιος χαρακτήρας της υγείας είναι αυτονόητος και αδιαπραγμάτευτος σε κάθε σύγχρονη κοινωνία.
Αποτελεί άμεση ανάγκη η στελεχιακή ενδυνάμωση του Νοσοκομείου προκειμένου να διασωθεί και να κατοχυρωθεί ο χαρακτήρας της ως μονάδας, δευτεροβάθμιας παροχής υγείας.
Αποτελεί απαίτηση της τοπικής κοινωνίας η κατασκευή ενός νέου Νοσοκομείου που να διασφαλίζει την αξιοπρεπή παροχή δευτεροβάθμιας περίθαλψης για τους κατοίκους του Νομού μας.
Καλούμε όλους τους δημότες να συμμετάσχουν δυναμικά, στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 16/12/2015 και ώρα 1 μ.μ. στον προαύλιο χώρο του Νοσοκομείου Κομοτηνής..
ΔΗΜΑΡΧΟΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ.
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΕΤΡΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ

Φωτογραφία: Σάκης Αντωνίου