Οργανισμός ΛιμένοςΔύο συναντήσεις είχε την Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου, στα γραφεία του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΟΛΑ Α.Ε. Χρήστος Δούκας. Η πρώτη έγινε με το δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Βαγγέλη Λαμπάκη και ακολούθησε η συνάντηση με τον προϊστάμενο του τελωνείου της Αλεξανδρούπολης Πολυχρόνη Τσομπανόπουλο.
Ο κ. Δούκας ενημέρωσε τον κ. Λαμπάκη για τα μνημόνια κατανόησης που υπογράφηκαν με τα αιγυπτιακά λιμάνια και τις θετικές επιπτώσεις που θα έχουν για τον λιμένα της Αλεξανδρούπολης και την ευρύτερη περιοχή, αλλά και τις πρωτοβουλίες που πρέπει να αναληφθούν για την αποτελεσματικότητα των νέων δυνατοτήτων που ανοίγονται. Έγινε αναφορά στις άμεσες πρωτοβουλίες που πρέπει να αποφασίσει το διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης προκειμένου να υλοποιήσει τις νέες δραστηριότητες στις λιμενικές εγκαταστάσεις για αύξηση εισόδου φορτίων και επισκεπτών μέσω θαλάσσης.
Ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης ενημέρωσε για την πορεία των προγραμμάτων στα οποία συμμετέχει ως εταίρος ο Οργανισμός Λιμένος Αλεξανδρούπολης και συμφώνησαν δήμος και ΟΛΑ σε μία μόνιμη συνεργασία για την διεκδίκηση των χρηματοδοτήσεων που απαιτούνται τόσο από την Περιφέρεια όσο και από την κεντρική διοίκηση, για την υλοποίηση των αξιολογημένων και αναγκαίων υποδομών.
Εποικοδομητική ήταν η συνάντηση που έγινε και με τον προϊστάμενο του τελωνείου της Αλεξανδρούπολης Πολυχρόνη Τσομπανόπουλο. Συζήτησαν για τις νέες δραστηριότητες ανάληψης στο λιμάνι, οι οποίες απαιτούν περισσότερη συνεργασία και αλληλοενημέρωση μεταξύ των δύο υπηρεσιών και υποστήριξη κοινών πρωτοβουλιών σε μία περίοδο που όπως τόνισαν, ο ρόλος του λιμανιού και του τελωνείου θα αναβαθμιστούν σε αυτήν την διαταραγμένη γεωγραφικά περιοχή της βορειοανατολικής Μεσογείου.