δπθΠρωτόκολλο για την διεύρυνση της μεταξύ τους Συνεργασίας, υπέγραψαν ο Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Γεωπονίας & Δασολογίας του ΔΠΘ, Καθηγητής Σπύρος Κουτρούμπας και ο Πρόεδρος του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού (ΕΛΓΟ) «ΔΗΜΗΤΡΑ», Αν. Καθηγητής Αλέξανδρος Κουτσούρης.
Το πρωτόκολλο προβλέπει, μεταξύ άλλων, τη συνεργασία σ’ όλους τους τομείς όπου υπάρχει κοινό εκπαιδευτικό, επιστημονικό, ερευνητικό, και διοικητικό ενδιαφέρον με γνώμονα την αριστεία και την γνωσιακή ανάπτυξη και των δύο κοινοτήτων. Επίσης, προβλέπει τη συνεργασία σε ζητήματα αξιοποίησης του επιστημονικού έργου προς άμεσο όφελος της κοινωνίας, συμπεριλαμβανόμενης της παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών, της διάδοσης της γνώσης και τεχνογνωσίας, και της ανταλλαγής καλών πρακτικών στρατηγικής συνεργασιών με τοπικές κοινωνίες και εθνικούς φορείς.
Τέλος, προβλέπεται ανταλλαγή διδασκόντων, ερευνητών, επιστημονικών συνεργατών, τεχνικού, διοικητικού κ.λπ. προσωπικού καθώς και (προπτυχιακών και μεταπτυχιακών) φοιτητών (πρακτική άσκηση, πτυχιακές και μεταπτυχιακές μελέτες, κ.λπ.) για την υλοποίηση των ανωτέρω δράσεων.