Με το δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Βαγγέλη Λαμπάκης και αυτοδιοικητούς του δήμου Αλεξανδρούπολης, συναντήθηκε ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλας Μεϊμαράκης.
Μεϊμαράκης Οι κύριοι Μεϊμαράκης και Λαμπάκης συνομίλησαν για αρκετή ώρα σε ιδιαίτερα φιλικό και εγκάρδιο κλίμα. Ο κ. Λαμπάκης αφού καλωσόρισε τον κ. Μεϊμαράκη, του εξέθεσε με γλαφυρό τρόπο τη μεγάλη του ανησυχία για την κατάσταση που διέρχεται η χώρα και ιδιαίτερα η περιοχή του Έβρου και της Θράκης. Επικεντρώθηκε στο θέμα της εθνικής κυριαρχίας, το οποίο, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, για τις άλλες περιοχές της χώρας μας θεωρείται δευτερεύον, ενώ για την περιοχή μας και τους πολίτες της είναι το κυρίαρχο, πρωταρχικό και αδιαπραγμάτευτο ζήτημα. Η γεωγραφική θέση της περιοχής μας σε συνδυασμό με την κατάσταση στη μέση Ανατολή, ο συνεχώς αυξανόμενος, ανεξέλεγκτος και πλέον μη διαχειρίσιμος όγκος των μεταναστευτικών – προσφυγικών ροών και τα τραγικά αποτελέσματα των πρόσφατων τρομοκρατικών επιθέσεων στην Ευρώπη αποτελούν δεδομένα, τα οποία εντείνουν την αγωνία μας για το μέλλον. Έκανε, επίσης, εκτενή αναφορά στην αναγκαιότητα ανάπτυξης του λιμανιού και της σύνδεσής του με το Λαύριο, της δημιουργίας διαμετακομιστικού κέντρου στην Αλεξανδρούπολη, της ηλεκτροκίνησης της σιδηροδρομικής διαδρομής Αλεξανδρούπολης – Ορμενίου και της ανάπτυξης της γεωργίας και κτηνοτροφίας στην περιοχή μέσω ενός εθνικού σχεδίου για την ανασύσταση και ανασυγκρότηση της οικονομίας της ευρύτερης περιοχής της Θράκης. Ο δήμαρχος έκλεισε την τοποθέτησή του λέγοντας ότι ο κ. Μεϊμαράκης είναι γνώστης των θεμάτων που απασχολούν την περιοχή μας και ζήτησε από αυτόν να σταθεί και μελλοντικά δίπλα στις ανησυχίες και τα αιτήματά μας, από όποια θέση κι αν βρίσκεται θεσμικά.
Ο πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε εντυπωσιασμένος από την αγωνία και το πάθος, με το οποίο ο δήμαρχος ανέπτυξε τους προβληματισμούς του. Εξέφρασε το ενδιαφέρον του για την περιοχή και συμμερίστηκε αυτές τις ανησυχίες, επικαλούμενος και την εμπειρία που αποκόμισε ως υπουργός εθνικής άμυνας. Παράλληλα, τόνισε ότι τα λεγόμενα Hot Spots θα πρέπει να βρίσκονται στην Τουρκία, η οποία θα πρέπει να είναι και η χώρα καταγραφής των προσφύγων.
Επισήμανε την ανάγκη οικονομικής ανάπτυξης της Θράκης μέσω της αξιοποίησης των πακέτων ΕΣΠΑ και όλων των διαθέσιμων ευρωπαϊκών και εθνικών πόρων, καθώς και την αναγκαιότητα ύπαρξης και διατήρησης του θεσμικού διαλόγου μεταξύ της κεντρικής κυβέρνησης και της τοπικής αυτοδιοίκησης για όλα τα θέματα που αφορούν την περιφέρεια, ώστε οι αποφάσεις που λαμβάνονται να αποτελούν αποκλειστικά προϊόν αυτού του διαλόγου.