εργατικό κέντρο ΈβρουΜε την συμπλήρωση 42 χρόνων από την ηρωική εξέγερση του Πολυτεχνείου οι εργαζόμενοι κρατούν ζωντανό το απελευθερωτικό μήνυμα του Νοέμβρη του 73 όταν η λαϊκή οργή για την 7χρονη τυραννία βάφτηκε με το αίμα των πρωτοπόρων φοιτητών και των εργαζόμενων νέων. 42 χρόνια μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου και την πάλη της νέας γενιάς για Δημοκρατία, Κοινωνική Δικαιοσύνη, για Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία.
Σήμερα, παρά την απόσταση του ιστορικού χρόνου, η εξεγερσιακή κληρονομιά του Πολυτεχνείου παραμένει όσο ποτέ άλλοτε επίκαιρη, ιδιαίτερα στις συνθήκες που ζούμε.
Η εξέγερση του Πολυτεχνείου δεν αποτελεί μόνον μια μέρα μνήμης αλλά και ένα μήνυμα ελπίδας για την αποτελεσματικότητα που μπορούν να έχουν οι μαζικοί και ενωτικοί αγώνες. Ιστορικά και διαχρονικά όταν το κίνημα είναι ενωμένο καταγράφει θετικά αποτελέσματα και νίκες.
Το Εργατ/κο Κέντρο Ν. Έβρου αποδίδει φόρο τιμής στη μνήμη των αγωνιστών της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.
Εργαζόμενοι, σπουδαστές και νεολαία συνεχίζουν τον αγώνα και τις διεκδικήσεις για Ειρήνη, Δημοκρατία και Ισονομία.
Τα αιτήματα εκείνου του αγώνα είναι και σήμερα επίκαιρα και απαιτητά.
Διαχρονικά, διεκδικούμενα και επίκαιρα είναι και τα αιτήματα για πλήρη και σταθερή εργασία, χωρίς ελαστικότητες και επισφάλεια, ισχυρή κοινωνική προστασία, ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, για την απόκρουση της υπερεκμετάλλευσης των εργαζομένων που έχει πάρει τη μορφή χιονοστιβάδας.
Τα εργασιακά, οικονομικά, ασφαλιστικά και δημοκρατικά δικαιώματα των εργαζομένων συνεχίζουν να δέχονται επιθέσεις, αμφισβητήσεις και ανατροπές, εντείνοντας τις ανισότητες και τις αδικίες.
Η φετινή επέτειος του Πολυτεχνείου πρέπει και μπορεί να γίνει σημείο συνάντησης όλων των κοινωνικών και συνδικαλιστικών αγώνων. Να αποτελέσει αποφασιστικό βήμα υπεράσπισης κοινωνικών, συνδικαλιστικών και πολιτικών δικαιωμάτων που είναι υπό διωγμό , από τις μνημονιακές πολιτικές . Να γίνει η αρχή του τέλους της καταστροφικής πολιτικής του κεφαλαίου και όλων των πολιτικών του εκφραστών.

Με συναδελφικούς Χαιρετισμούς
Για το Διοικητικό Συμβούλιο Του Εργατ/κού Κέντρου Ν. Έβρου
Ο Πρόεδρος Η Γεν. Γραμματέας
Ασπιώτης Ευστάθιος Βαφειάδου Ιωάννα