εργατικό κέντρο ΈβρουΤο διοικητικό συμβούλιο του εργατουπαλληλικού κέντρου Έβρου σε έκτακτη συνεδρίασή του ομόφωνα αποφάσισε την συμμετοχή του στην πανελλαδική – πανεργατική απεργία που κήρυξε η Γ.Σ.Ε.Ε., για την Πέμπτη12η Νοεμβρίου 2015 και να πραγματοποιήσει την ίδια ημέρα απεργιακή συγκέντρωση και ώρα 10,30 μπροστά στο εργατικό κέντρο στην Αλεξανδρούπολη .
Συνάδελφοι
Με αίσθημα ευθύνης της δύσκολης συγκυρίας που βιώνουν οι πολίτες του Έβρου , το Εργατικό Κέντρο Ν. Έβρου τίθεται επικεφαλής μιας νέας πορείας ενωτικών αγωνιστικών κινητοποιήσεων , βάζοντας στο περιθώρια κάθε διασπαστική κίνηση από όπου και αν προέρχεται και καλεί να ενταχθούν στις τάξεις του όλους τους εργαζόμενους , άνεργους, συνταξιούχους και νέους ώστε από κοινού και με τα Σωματεία μέλη της δύναμής του να αγωνιστούμε και να αποτρέψουμε την Κυβερνητική λαίλαπα των αντεργατικών , αντασφαλιστικών , αντιλαϊκών πολιτικών που σχεδίασαν από κοινού Κυβέρνηση και κουαρτέτο προκειμένου να συνθλίψουν – καταργήσουν όλα όσα μέχρι τώρα είχαμε κατακτήσει , με αγώνες διαρκείας τα προηγούμενα χρόνια .
Η υπερψήφιση του 3ου Μνημονίου, με μεγάλη μάλιστα κοινοβουλευτική πλειοψηφία, ήρθε να επιβεβαιώσει τα εφιαλτικότερα σενάρια για το μέλλον των εργαζόμενων και των ανέργων, των συνταξιούχων και των νέων.
Ήρθε να επικυρώσει τη συνέχιση, από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, των ακραίων πολιτικών λιτότητας, της βίαιης αναδιανομής εισοδημάτων εις βάρος των μεσαίων και ασθενέστερων οικονομικά στρωμάτων, της δημοκρατικής υστέρησης που προκαλείται από την κατάλυση κάθε έννοιας λαϊκής κυριαρχίας και την αδιάλειπτη επιτροπεία της χώρας από τους δανειστές.
Επιχειρείται, έτσι, η διαιώνιση της καταστροφικής πολιτικής που οδήγησε σε πρωτοφανείς για χώρα, σε καιρό ειρήνης, απώλειες εισοδημάτων και δικαιωμάτων, προκειμένου να σαρωθεί ό,τι απόμεινε από τα κοινωνικά, εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα και τον δημόσιο πλούτο.
Η 12η Νοεμβρίου 2015 να γίνει η λαϊκή κατακραυγή απέναντι στην μνημονιακή λαίλαπα των νέων πρόσθετων ισοπεδωτικών μέτρων , σε βάρος των κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάτων .
Από αυτή την σύνθλιψη των εργασιακών , ασφαλιστικών, κοινωνικών και στοιχειωδών ανθρώπινων δικαιωμάτων, δεν υπάρχει κανένα κοινωνικό στρώμα κανένας κλάδος που να μην θίγεται ( πλην των εχόντων και κατεχόντων) Δεν υπάρχει εργαζόμενος , συνταξιούχος, επαγγελματίας, αγρότης , που να μην καταληστεύεται και συνθλίβεται , χάριν των Τραπεζών, χάριν των Βιομηχάνων και των ισχυρών.
Η κατάργηση στην ουσία της κοινωνικής ασφάλισης με την αντικατάσταση των συντάξεων από επιδόματα φτώχειας, η φοροκαταιγίδα, ο αφανισμός κάθε εργασιακού δικαιώματος και πάνω από όλα η δραματική αύξηση της ανεργίας δεν δημιουργούν τίποτα άλλο παρά μόνο κοινωνικά ερείπια.
Οι εργαζόμενοι και τα Σωματεία δεν μπορούν και δεν πρέπει να μείνουν με σταυρωμένα τα χέρια απέναντι στα εγκληματικά μέτρα που εφαρμόζονται ή θα εφαρμοστούν στο μέλλον.
Το «κυρίως πιάτο» που έπεται και περιλαμβάνει μια σειρά από νομοσχέδια για ασφαλιστικό, εργασιακά, συνδικαλισμό, θα αντιμετωπιστεί από το Συνδικαλιστικό Κίνημα μαζί με όλες τις κοινωνικές δυνάμεις που ισοπεδώνονται, δίνοντας από κοινού τις μεγάλες μάχες σε όλα τα επίπεδα και με όλα τα μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας
Στην ΑΠΕΡΓΙΑ της 12ης του Νοέμβρη
ΛΕΜΕ ΟΧΙ
ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ
• Στο πόρισμα των «ΣΟΦΩΝ» που μετατρέπει το χαρακτήρα του Ασφαλιστικού από αλληλέγγυο και αναδιανεμητικό σε κεφαλοποιητικό σύστημα
• Στη διατήρηση της Εργασιακής Ζούγκλας μεσα από τη διατήρηση της διάλυσης των Συλλογικών Συμβάσεων .
• Στη φοροδιαφυγή και τη διατήρηση του ΕΝΦΙΑ
• Στο ξεπούλημα Δημοσίων και Κοινωφελών Οργανισμών
• Οχι στους μισθούς πείνας. Κανένας εργαζόμενος κάτω από 751 ευρώ, κανένας χωρίς συλλογική σύμβαση, κανένας ανασφάλιστος!
• Κάλυψη των απωλειών τώρα! Επαναφορά των μισθών και των συντάξεων! Κατάργηση όλων των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών νόμων.
• Αγωνιζόμαστε ενάντια στις αδιέξοδες Μνημονιακές πολιτικές όλων των Κυβερνήσεων που ψήφισαν τα Μνημόνια.

Το Εργατικό Κέντρο Ν. Έβρου , καλεί τους εργαζόμενους να δώσουν δυναμικό και αγωνιστικό παρόν στην ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ που κήρυξε η Γ.Σ.Ε.Ε
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 12 ΝΟΕΜΒΡΗ 2015
Ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές.
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
ΣΤΙΣ στις 10,30 το πρωι μπροστά ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Ν. ΕΒΡΟΥ
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος Η Γεν. Γραμματέας
Ασπιώτης Ευστάθιος Βαφειάδου Ιωάννα