πορεία φράχτης συγκέντρωση διαμαρτυρίαΤην άποψή του, για όσα σημειώθηκαν κατά την πορεία διαμαρτυρίας κατά του φράχτη του Έβρου, καταθέτει στο thraki Νεα, ένας κάτοικος των Καστανεών. Ο κάτοικος του χωριού, στην επιστολή με τίτλο «ΖΗΤΩ Η 31η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2015», μεταξύ άλλων σημειώνει:

Αηδιασμένος και εξοργισμένος με όλα αυτά που συμβαίνουν στις έσχατες Θερμοπύλες της Πατρίδας μας από τους σύγχρονους εφιάλτες δεν θα μπορούσα να κλείσω τα μάτια σε όλα αυτά τα αίσχη που έλαβαν χώρα σε ένα καθ’όλα ήσυχο και φιλειρηνικό χωριό τις Ηρωϊκές ΚΑΣΤΑΝΕΑΙ σεβόμενος τόσο αυτούς που έκλεισαν τα μάτια τους αγωνιζόμενοι σε όλους τους πολέμους της ιστορίας εκ των οποίων οι περισσότεροι διεξήχθησαν στην περιοχή αυτή,αλλά και στους απογόνους αυτών Ήρωες Κατοίκους των ΚΑΣΤΑΝΕΩΝ..
Όλοι μας είδαμε ‘’κάποιους’’ που έκαναν 500-1000 χιλιόμετρα προκειμένου να βρεθούν στις Ηρωϊκές ΚΑΣΤΑΝΕΑΙ για να δημιουργήσουν επεισόδια βρίζοντας και χτυπώντας(ΔΥΣΤΥΧΩΣ) με χυδαίο και προκλητικό τρόπο τους ηλικιωμένους κατοίκους καταστρέφοντας τις περιουσίες αυτών αδιαφορώντας για το αν μπορούν αυτοί οι άνθρωποι να επανορθώσουν τις υλικές,σωματικές αλλά κυρίως ψυχικές βλάβες που υπέστησαν.Αυτοί λοιπόν οι ακατανόμαστοι χρησιμοποίησαν για πάτημα σε όλα όσα προκάλεσαν τους δυστυχείς πρόσφυγες-μετανάστες και ότι δήθεν ο φράχτης είναι (ΟΠΩΣ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΙ ΛΕΝΕ) η αιτία για τους πνιγμούς στο Αιγαίο. Πρόκειται για διάφορες ΔΗΘΕΝ αντιεξουσιαστικές,αντιρατσιστικές,αναρχικές,γενικώς φιλοτουρκικές κ.α. οργανώσεις από Θεσσαλονίκη,Πάτρα και Κομοτηνή τις οποίες ΔΕΝ τις είδαμε ούτε στα σύνορα με τα Σκόπια(τις θυμόσαστε όλοι τις σκηνές με την τρικλοποδιά,έ;),ούτε στο καράβι από τη Λέσβο που ερχότανε για να πιάσει στο λιμάνι τις Θεσ/νίκης με 2.500 πρόσφυγες και ξαφνικά ‘’έστριψε’’ για τον Πειραιά,ούτε στην Πάτρα που τους κάψανε και τους κατεδαφίσανε τον καταυλισμό αλλά ούτε και στην Κομοτηνή στην Εγνατία οδό να τους δίνουν έστω ένα κομμάτι ψωμί ή κάποιο ρούχο. Σε όλα αυτά τα δραματικά που συμβαίνουν στις πόλεις τους και αφορούν τους μετανάστες ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΙΔΑΜΕ ΠΟΥΘΕΝΑ ΝΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ,ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΑΛΛΟΥ ΚΑΝΑΝ ΠΟΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ!!!!!-ΎΠΟΠΤΟ;
Ποιοι άραγε λόγοι θα τους εξανάγκαζαν να ασχολούνται μονίμως με το τι γίνεται στο σπίτι του αλλουνού αδιαφορώντας για το τι γίνεται στο δικό τους; Μήπως πολιτισμικοί δηλ. να φύγουν από μας και να πάνε όπου αλλού θέλουν;
ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ:’’ΤΟΥΣ ΧΡΗΣΗΜΟΠΟΙΟΥΝ’’!!!!!!!Και αυτοί με τη σειρά τους χρησιμοποιούν άλλους κακομοίρηδες (απολυμένοι ΒΙΑΜΥΛ,ΕΡΤ3,καθαρίστριες κ.α.!!!!!)ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ κ.α.(ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΚΡΥΒΟΥΝ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ).
Όλοι γνωρίζουμε την αναγκαιότητα ύπαρξης του φράχτη που εξασφαλίζει την ειρηνική συμβίωση των Ελλήνων, Τούρκων και Βουλγάρων(έχει και από κεί φράχτη τον ξέχασαν,γιατί δεν πάνε;).Ο Φράχτης ο οποίος αποτελεί ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ καθώς τους απωθεί από τα άσκαστα βλήμματα,ναρκοπέδια στρατιωτικές περιπόλους,πνιγμό στα ορμητικά νερά των ποταμών,δουλεμπόριο παιδιών και γυναικών,εμπόριο ανθρωπίνων οργάνων,εμπόριο ναρκωτικών,κ.α.(;)!!!!!!!ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ!!!!!!
Σε όλους αυτούς τους ‘’καλομαθημένους’’(δεν μπορεί να είναι αναρχικοί αυτοί,iphone,tablets κ.α.) που ήρθαν να βοηθήσουν τους μετανάστες όχι με φαγητό και ρούχα,αλλά με τσουβάλια γεμάτα πέτρες,καπνογόνα και σημαιάκια από ξύλα οξιάς και που ως ευεργέτες κρύβανε τα πρόσωπά τους με κράνη θα τους έλεγα ότι την πρώτη φορά που ήταν λίγοι και θα τις έτρωγαν απ’τα παππούδια δεν κουνήθηκαν. Τη δεύτερη και τελευταία τους φορά που παρέσυραν κι άλλα θύματα μαζί τους δηλ. με τις πλάτες άλλων χτυπήσανε, βρίσανε κ.α. ηλικιωμένους(ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ ΣΑΣ ΣΟΥΖΑ,Ε;),θα τους έλεγα πως εν αγνοία τους ή και σκοπίμως γίνονται συνένοχοι στο δράμα των προσφύγων και ίσως άθελά τους οι περισσότεροι να δίνουν αφορμή σε όσους θέλουν να βλάψουν αυτούς τους ανθρώπους(άλλωστε δεν είδαμε καμιά ανακοίνωση για τον ISIS και τη τζιχάντ).Θα ήθελα δε να τους ευχαριστήσω δε διότι κατόρθωσαν να ενώσουν τους Ήρωες κατοίκους των ΚΑΣΤΑΝΕΩΝ τους οποίους τα αφεντικά τους και τα συμφέροντα οι οποίοι εξυπηρετούν είχαν κατορθώσει τόσα χρόνια να τους έχουν σε δεξιά και αριστερά κόντρα, θέλω δε να ελπίζω ότι το ίδιο έχει συμβεί και στην Ορεστιάδα αλλά και στις υπόλοιπες κοινότητες του Δήμου τους οποίους δεν τους είδαμε πουθενά (;) και απλά θέλω να τους υπενθυμίσω ότι :’’ΑΝ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΓΕΙΤΟΝΑ ΤΟΤΕ Η ΦΩΤΙΑ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ’’!!!!!!
ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΩΝ ΚΑΣΤΑΝΕΩΝ,ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΔΙΟΤΙ ΚΡΑΤΗΣΑΝ ΨΗΛΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΕΜΑΘΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΠ’ΤΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΤΟΥΣ,ΕΙΜΑΙ ΠΛΕΟΝ ΗΣΥΧΟΣ ΓΙΑΤΙ Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΒΡΑΖΕΙ ΑΠΟ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΕΠΙΤΡΕΨΟΥΝ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΤΗΛΕΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΑ ΦΑΣΙΣΤΟΕΙΔΗ ΝΑ ΞΑΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΟΥΝ ΤΑ ΑΙΣΧΗ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝ!!!!!!
ΗΡΩΕΣ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΩΝ ΚΑΣΤΑΝΕΩΝ:’’ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ’’!!!
ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΑΣ ΕΓΡΑΦΕΙ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΣΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕ ΧΡΥΣΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ(ΟΛΟ ΤΑ ΙΔΙΑ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ)!
ΜΑΝΑ ΨΗΛΑ ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ, ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΞΑΝΑΠΟΤΙΣΤΙΚΕ ΜΕ ΑΙΜΑ ΘΑ ΣΕ ΞΑΝΑΦΤΙΑΞΩ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ,ΝΑ ΤΗΝ ΥΨΩΝΕΙΣ ΨΗΛΟΤΕΡΑ!!!!!!!!!!!!
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΥΝΩ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΓΕΩΡΓΙΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΑΙΟΦΟΡΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗ ΦΟΒΕΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΟΥ ΓΙΑ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΑΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΡΔΕΣ ΤΩΝ ΒΑΡΒΑΡΩΝ.