Συνελήφθη χθες (16-09-2011) το πρωί, στη Ζαρκαδιά Καβάλας, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κοτύλης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ξάνθης, 31χρονος ημεδαπός, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της Χώρας δέκα λαθρομετανάστες μετανάστες. Επτά από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Ιράκ, ένας υπήκοος Αφγανιστάν, ένας υπήκοος Συρίας και ένας υπήκοος Ιράν.
Συγκεκριμένα, πριν τον κόμβο Ξάνθης της Εγνατίας Οδού, οι αστυνομικοί έκαναν σήμα στον 31χρονο, οδηγό Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, με βουλγάρικες πινακίδες, προκειμένου να ακινητοποιήσει το όχημα του, αλλά αυτός δεν συμμορφώθηκε και ανέπτυξε ταχύτητα. Οι αστυνομικοί τον ακολούθησαν και στη Ζαρκαδιά Καβάλας, ο 31χρονος εγκατέλειψε το αυτοκίνητο, προσπαθώντας να διαφύγει τη σύλληψη, πλην όμως δεν τα κατάφερε και συνελήφθη.
Ακολούθως, σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στο εσωτερικό του Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητου, διαπίστωσαν ότι ο 31χρονος, προωθούσε, στην ενδοχώρα, δέκα λαθρομετανάστες.
Το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο κατασχέθηκε.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Καβάλας.