εθνολογικό μουσείο ΘράκηςΤο Σωματείο Φίλων του Ε.Μ.Θ. ξεκινά τον πρώτο κύκλο συναντήσεων του Πολιτιστικού Καφενείου με θέμα: Οικογένεια – Σχολείο- Παιδί την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015 στις 7:00 μ.μ. στον πολυχώρο του ΕΜΘ. Στην πρώτη συνάντηση θα συζητηθεί το θέμα της προσαρμογής του παιδιού στο σχολείο.
Συντονιστής των συναντήσεων: Νίκος Μακρής, Αναπ. Καθηγητής Ψυχολογίας Δ.Π.Θ.
Είσοδος ελεύθερη.
Οικογένεια και σχολείο αποτελούν δύο από τα πιο σημαντικά πλαίσια που επηρεάζουν τη συναισθηματική, κοινωνική αλλά και μαθησιακή ανάπτυξη και προσαρμογή του παιδιού. Σε μια σειρά συναντήσεων θα ανταλλαγούν απόψεις και θα εκφραστούν προβληματισμοί από γονείς αλλά και εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης για τα ζητήματα τα οποία προκύπτουν κατά την αλληλεπίδραση του παιδιού τόσο στην οικογένεια όσο και στο σχολείο.
Στη συνάντηση αυτή μπορούν να συμμετάσχουν γονείς και των δύο φύλων και εκπαιδευτικοί και όλοι όσοι ενδιαφέρονται για το θέμα.
Το Πολιτιστικό Καφενείο με θέμα: Οικογένεια – Σχολείο- Παιδί θα πραγματοποιείται μια φορά τον μήνα ημέρα Τετάρτη. Οι ακριβείς ημερομηνίες του πρώτου κύκλου θα ανακοινωθούν την Τετάρτη.
Ο Νίκος Μακρής είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Ψυχολογίας στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου και επισκέπτης Καθηγητής στο Ερευνητικό Κέντρο Ανάπτυξης του Ανθρώπου του Πανεπιστήμιου του Michigan των ΗΠΑ. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα σχετίζονται με τη γνωστική ανάπτυξη, τις διαδικασίες μάθησης και τα κίνητρα μάθησης. Έχει συμμετάσχει σε σημαντικό αριθμό ελληνικών και διεθνών συνεδρίων και έχει δημοσιεύσει βιβλία και άρθρα σε ελληνόγλωσσα και διεθνή περιοδικά. Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ψυχολογικής Εταιρίας και μέλος διεθνών εταιριών σχετικών με τη γνωστική ανάπτυξη του ατόμου, τη μάθηση και τη διδασκαλία.