Μεγάλο πλήγμα για την Ορεστιάδα η απομάκρυνση του ιστορικού σταθμού από την πόλη.

Από το xanthipress.gr

Δεν θα αφήσει ανεπηρέαστους τους ραδιοφωνικούς σταθμούς της ΕΡΑ στην περιοχή, το σχέδιο για τη συγχώνευση αρκετών υπηρεσιών που παρέχει μέχρι σήμερα η ΕΡΤ Α.Ε.

Οι πρόσφατες εξαγγελίες του Υπουργού Επικρατείς Ηλία Μόσιαλου για τα κρατικά Μ.Μ.Ε. , αναμένεται να συρρικνώσουν τους περιφερειακούς στθμούς της ΕΡΑ.

Στην περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, λειτουργούν εδώ και πολλά χρόνια οι ραδιοφωνικοί σταθμοί της Καβάλας, της Κομοτηνής και της Ορεστιάδας. Σύμφωνα με τις πληροφορίες – και όχι επίσημη ενημέρωση- που είδαν το φως της δημοσιότητας το σχέδιο αναδιάρθρωσης προβλέπει τη συνένωσή τους, όπως επίσης και του σταθμού των Σερρών σε ένα ραδιοσταθμό υπό κοινή διεύθυνση. Η περίπτωση των Σερρών θεωρείται σχεδόν απίθανη αλλά το επικρατέστερο σενάριο μέχρι στιγμής κάνει λόγο για συνένωση των σταθμών της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με κέντρο και έδρα το ραδιοφωνικό σταθμό Κομοτηνής που βρίσκεται στο γεωγραφικό κέντρο, διαθέτει τις καλύτερες εγκαταστάσεις και έχει την υποδομή για να υποστηρίξει τη λειτουργία.

Ερωτηματικό παραμένει η έδρα των εργαζομένων –μονίμων και αορίστου χρόνου- που εργάζονται στους σταθμούς Καβάλας και Ορεστιάδας καθώς τόσο δημοσιογράφοι όσο και τεχνικοί εκφράζουν την ανασφάλειά τους για το εργασιακό μέλλον τους.

Στα ερωτηματικά που υπάρχουν έρχεται να προστεθεί και το ζήτημα της εργασιακής εφεδρείας που προέκυψε το τελευταίο διάστημα και δημιουργεί επιπρόσθετη ανασφάλεια. Οι φήμες θέλουν να μην ανανεώνονται οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου αλλά και να κινδυνεύουν οι συμβασιούχοι αορίστου χρόνου του Νόμου Παυλόπουλου από την εφεδρεία.

Σημείωση thraki Νεα:
Με ενδιαφέρον περιμένουμε τις αντιδράσεις του Δήμου Ορεστιάδας για το συγκεκριμένο θέμα.