πρώτες βοήθειεςθελοντική Ομάδα Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας Έβρου, μέλος του Πανελλήνιου Δικτύου Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας σε συνεργασία με το Γραφείο Εκπαιδεύσεως ΕΚΑΒ Θράκης, στα πλαίσια της εθελοντικής της δράσης θα πραγματοποιήσει τη δράση «πρώτες βοήθειες σε παιδιά και βρέφη».
Πρώτες Βοήθειες είναι όλες εκείνες οι ενέργειες που γίνονται στον τόπο του ατυχήματος με σκοπό την επιβίωση του θύματος, την ανακούφιση του πόνου του και τη σταθεροποίηση της κατάστασης του μέχρι να έρθει σε επαφή με επαγγελματίες υγείας. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα πρώτων βοηθειών για παιδιά και βρέφη είναι σχεδιασμένο ώστε να απευθύνεται σε γονείς. Ως μητέρες γνωρίζουμε πόσα επιρεπεί είναι τα παιδιά μας στα ατυχήματα και πόσο άμεση βοήθεια χρειάζονται κάποιες φορές. Η δράση μας αφορά τα βρέφη, τα νήπια και παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας. Η είσοδος είναι ελεύθερη και η συμμετοχή δωρεάν.
Η Ομάδα μας δρα εθελοντικά με σκοπό την «από μητέρα προς μητέρα» προώθηση, υποστήριξη, ενημέρωση, ενθάρρυνση και ανταλλαγή πληροφοριών, σχετικά με το μητρικό θηλασμό και θέματα μητρότητας. Έχει πραγματοποιήσει εθελοντικές δράσεις σε όλο τον Έβρο.

Οι δράσεις μας θα πραγματοποιηθούν:
Στην Ορεστιάδα:
Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015 και ώρα 17.30 -19.30 στο Πολιτιστικό Πολυκεντρο Ορεστιάδας

Στο Διδυμότειχο:
Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015 και ώρα 17.30 -19.30 στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Διδυμοτείχου

Στην Αλεξανδρούπολη:
Άρχές Οκτωβρίου. Πληροφορίες θα δοθούν εντός των ημερών.

Οι συντονίστριες της δράσης,
Γκόντου Μαρία
Δούλια Μυρτώ

Στοιχεία επικοινωνίας : τηλ.: 6974923790, e-mail: Orestiada.Thilasmos@gmail.com

Η Ομάδα: https://www.facebook.com/groups/EVROSTHILASMOS/
Η Εκδήλωση: https://www.facebook.com/events/1632002463756249/