κρασοχώριΟ ΛΠΣ Άνω Οινόης Ορεστιάδας «Το Κρασοχώρι», για 4η φορά, τα τελευταία χρόνια, συμμετέχει στην πραγματοποίηση σεμιναρίου παραδοσιακών χορών, το οποίο απευθύνεται σε ανθρώπους από όλο τον κόσμο που ενδιαφέρονται για την ελληνική αλλά ειδικότερα την τοπική μας παράδοση. Φέτος 8 Σύλλογοι του Έβρου ( «Σπάρτακος» Άνθειας-Αρίστεινου, «Στ. Καραθεοδωρής» Νέας Βύσσας, ΠΣ Σοφικού, ΠΣ Μεταξάδων, ΠΣ Πενταλόφου, ΠΣ Αμπελακιών, ΠΣ Ρηγίου, ΛΠΣ «Το Κρασοχώρι» ), 8 εξαιρετικοί εισηγητές (Δ. Βραχιόλογλου, Ελ. Θεοδωρακοπούλου, Ελ. Φιλιππίδου, Γ. Τοπαλίδης, Χρ Κισσούδης, Π.Ζηκίδης, Αγγ. Νικολαΐδης και Κυρ. Μωυσίδης) θα βοηθήσουν με διδασκαλία των χορών και της παράδοσης του τόπου μας.
Όλοι μαζί οι σύλλογοι, υποδεχόμαστε 50 συμμετέχοντες από 13 χώρες στο σεμινάριο με την επωνυμία «EVROS/WEST TRHACE PROJECT». Πέραν των μαθημάτων, τα οποία για το πρώτο μέρος του σεμιναρίου θα πραγματοποιηθούν στην Αλεξανδρούπολη, ενώ το δεύτερο μέρος θα λάβει χώρα στην Ορεστιάδα, για κάθε βράδυ προγραμματίστηκαν τοπικά γλέντια για να έρθουν οι συμμετέχοντες πιο κοντά στους ντόπιους.
Την Κυριακή 26 Ιουλίου 2015, στις 21:00, θα τους υποδεχθούμε στο γλέντι της πόλης της Ορεστιάδας, στην αυλή του 4ου δημοτικού σχολείου. Καλούμε και όλους εσάς να είστε μαζί μας στα πλαίσια της προσπάθειας που κάνουμε για την ανάδειξη του πολιτιστικού τουρισμού στην οποία επενδύουμε.
Τα υπόλοιπα γλέντια που είναι ανοιχτά στο κοινό θα έχουν ως εξής:
19 Ιουλίου 2015 : Αντάμωμα Αρβανιτών στο Ρήγιο Διδυμοτείχου
20 Ιουλίου 2015: Γλέντι στο Αρίστεινο Αλεξ/πολης (ΠΕΣ «Σπάρτακος»)
22 Ιουλίου 2015 : Συνάντηση στη Νέα Βύσσα (ΠΣ «Στ. Καραθεοδωρής»)
23 Ιουλίου 2015: Συνάντηση στο Σοφικό Διδυμοτείχου (ΠΣ Σοφικού)
24 Ιουλίου 2015 : Γλέντι στους Μεταξάδες (ΠΣ Μεταξάδων)
25 Ιουλίου 2015: Γλέντι στον Πεντάλοφο Ορεστιάδας
26 Ιουλίου 2015 Γλέντι στο 4ο Δημ. Σχολειο Ορεστιάδας (ΛΠΣ «Το Κρασοχώρι»)
27 Ιουλίου 2015: Πανηγύρι Αγ. Παντελεήμωνα Αμπελακιών Ορεστιάδας.

Για το ΔΣ
Αναστασία Πετρέση
Πρόεδρος