γιατρόςΤο κλιμάκιο των γιατρών και νοσηλευτών των φίλων κοινωνικής παιδιατρικής & ιατρικής «Ανοιχτή Αγκαλιά» ταξιδεύει στη Σαμοθράκη, προκειμένου να προσφέρει ακόμη μια φορά, εθελοντικά, τις υπηρεσίες του με ΔΩΡΕΑΝ εξετάσεις προληπτικής ιατρικής και ενημέρωση σε μικρούς και μεγάλους.
Στο κλιμάκιο συμμετέχουν γιατροί όλων των ειδικοτήτων από τα νοσοκομεία του ΕΣΥ: παιδίατροι, παιδοχειρουργός, καρδιολόγοι, οφθαλμίατρος, οδοντίατρος, ορθοπαιδικοί, ενδοκρινολόγος, ακτινολόγοι, δερματολόγος, γυναικολόγος, παρασκευάστρια, ψυχολόγος και νοσηλευτές.
Αγκαλιάζοντας με αγάπη όλες τις πληθυσμιακές ομάδες, οι εθελοντές ιατροί και νοσηλευτές θα παρέχουν υπηρεσίες ιατρικής πρόληψης, αιματολογικές εξετάσεις, εμβολιασμούς στον παιδικό πληθυσμό και ψυχολογική στήριξη και ενημέρωση, σε όσους το έχουν ανάγκη.
Η εν λόγω εκστρατεία εντάσσεται στο πρόγραμμα των εκστρατειών πρόληψης και προαγωγής της υγείας σε παιδιά και ενήλικες ακριτικών περιοχών που πλήττονται από τη φτώχεια /και τον κοινωνικό αποκλεισμό (ΕΣΠΑ).
Η πολύπλευρη αυτή προσφορά της οργάνωσης φίλων κοινωνικής παιδιατρικής και ιατρικής τελεί υπό την αιγίδα του Υυουργείου υγείας & του υπουργείου παιδείας, πολιτισμού και θρησκευμάτων.
Το κλιμάκιο των εθελοντών θα βρίσκεται στο νησί μέχρι τις 9 Ιουνίου.