Μαγειρεύοντας με τον Δημήτρη Τοντσίδη
Κάθε Παρασκευή, ο σεφ Δημήτρης Τοντσίδης μας παρουσιάζει την πρότασή του για το αγαπημένο πιάτο του Σαββατοκύριακου.
Για αυτή την εβδομάδα ο Δημήτρης ετοίμασε για τους αναγνώστες του thraki Νέα, προτείνει: Κρέπα με πραλίνα σοκολάτα
Για την ζύμη:
1 lt γάλα 3.5 %
200 γρ ζάχαρη
50 γρ αλάτι
4 αυγά
800 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 βανίλιες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μία μπασίνα ρίχνουμε το αλεύρι το γάλα και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα σύρμα.
Σε ένα τηγάνι που έχει κάψει ρίχνουμε βούτυρο και απλώνουμε το μείγμα ομοιόμορφα και όταν πάρει χρώμα και από τις δύο πλευρές προσθέτουμε την πραλίνα σοκολάτας.
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
Ο Δημήτρης είναι ανερχόμενο ταλέντο στον χώρο της μαγειρικής, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ορεστιάδα. Από μικρός κατάφερε να κάνει τους στόχους του πραγματικότητα και σπούδασε στην σχολή τουριστικών επαγγελμάτων με ειδικότητα τη μαγειρική τέχνη. Όνειρό του είναι να γίνει ένας διακεκριμένος μάγειρας και να αναδείξει τη μεσογειακή κουζίνα. Αυτή τη στιγμή είναι ο σεφ στο καφέ-μπάρ Κυβερνείο στην Αλεξανδρούπολη.
Ο Δημήτρης Τοντσίδης απαντά στα email που λαμβάνει στο: dimi-rct@hotmail.com και στο τηλέφωνο 6948260072