thrakonΣημαντικό: Τα προϊόντα της Thrakon κατασκευάζονται στον Έβρο!

Το ClimaPlus είναι ένα ολοκληρωμένο σύστημα για εξωτερική θερμομόνωση κτιρίων. Με το ClimaPLUS σοβατίζετε και θερμομονώνετε εξωτερικά την κατοικία σας, εύκολα και γρήγορα. Το ClimaPLUS προστατεύει το κέλυφος της κατασκευής από θερμοκρασιακές καταπονήσεις, άρα μειώνεται η μετάδοση της θερμότητας από και προς το εσωτερικό του. Έτσι, το χειμώνα μειώνει το ρυθμό με τον οποίο η θερμότητα χάνεται από το κτίριο και το καλοκαίρι μειώνει το ρυθμό με τον οποίο η θερμότητα ρέει προς αυτό.
Μειώνοντας τις θερμικές απώλειες από το κτίριο, επιτυγχάνεται τόσο ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου σας όσο και οικονομία, γιατί ταυτόχρονα μειώνεται η ενέργεια που πρέπει να καταναλωθεί για την τροφοδότηση των διάφορων συστημάτων ψύξης – θέρμανσης έως και 60% κατά μέσο όρο όλο το έτος. Επιπλέον, περιορίζεται το αρχικό κόστος κατασκευής της εγκατάστασης του συστήματος κεντρικής θέρμανσης ή κλιματισμού. Ο χρόνος απόσβεσης του συστήματος είναι σχετικά μικρός και κυμαίνεται μεταξύ 4-8 ετών.
Το σύστημα ClimaPLUS είναι ένα σύστημα πολλαπλών εφαρμογών που μπορεί να προσφέρει ενεργειακή αναβάθμιση και επομένως υπεραξία στο ακίνητό σας είτε θέλετε να το πουλήσετε ή να το ενοικιάσετε, αλλά ακόμα και για να επωφεληθείτε εσείς οι ίδιοι από τα πλεονεκτήματα του. Μπορεί να εφαρμοστεί είτε σε νέες, είτε σε υφιστάμενες κατασκευές και ανακαινίσεις για θερμομόνωση εσωτερικής τοιχοποιίας, θερμοπρόσοψη καθώς και για θερμομόνωση για τις οροφές σε πυλωτές, υπόγεια και ρετιρέ.
Τα πλεονεκτήματα από τη χρήση του είναι τα εξής: η προστασία του περιβάλλοντος και οικονομία χειμώνα καλοκαίρι από την εξοικονόμηση καυσίμων και ενέργειας έως και 60% γιατί το κτίριο θα μειώσει σημαντικά τις δαπάνες θέρμανσης το χειμώνα και ψύξης το καλοκαίρι και θα επιτύχει μειωμένους ρύπων CO2. Ένα ακόμα όφελος είναι η βελτίωση της ηχομόνωσης και η αποφυγή των ακουστικών ρύπων. Μπορείτε επίσης να επωφεληθείτε από την εύκολη και γρήγορη τοποθέτηση που παράλληλα θα προστατέψει τον φέροντα οργανισμό αλλά και τη στεγάνωση των προσόψεων του κτιρίου καθώς θα αποφύγετε και τις τόσο ενοχλητικές αισθητικά ρηγματώσεις του σοβά. Επιπλέον, η μεγάλη ποικιλία χρωμάτων και επιφανειών είναι ένα ακόμα πλεονέκτημα που θα ικανοποιήσει ακόμα και τα πιο απαιτητικά γούστα, ενώ η βαφή είναι και η μόνη συντήρηση που χρειάζεται το κτήριο κάθε 15-20 έτη ή αλλιώς όποτε έχετε διάθεση για μια ανανεωτική αλλαγή.