Μαγειρεύοντας με τον Δημήτρη Τοντσίδη
Κάθε Παρασκευή, ο σεφ Δημήτρης Τοντσίδης μας παρουσιάζει την πρότασή του για το αγαπημένο πιάτο του Σαββατοκύριακου.
Για αυτή την εβδομάδα ο Δημήτρης προτείνει Λιγκουίνι Μαρινάδα.
Υλικά για δύο άτομα
80 γρ λιγκουίνι
40 γρ βούτυρο
50 γρ κρεμμύδι
20 γρ σκόρδο
50 ml ούζο
60 γρ γαρίδες με κέλυφος
30 γρ σάλτσα τομάτα
10 ml Λάδι
αλάτι-πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το νερό το αλάτι και το λάδι και προσθέτουμε το λικγουίνι. Ύστερα 8΄ λεπτά αφαιρούμε από τη φωτιά την κατσαρόλα. Παίρνουμε ένα τηγάνι μεσαίου μεγέθους προσθέτοντας το βούτυρο με της γαρίδες και της σοτάρουμε μέχρι να πάρουν χρώμα και αργότερα σβήνουμε με το ούζο. Τέλος ρίχνουμε την σάλτσα ντομάτας και το λινκουίνι και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να γίνουν ένα. Για το σερβίρισμα μπορούμε να βάλουμε λίγο άνηθο στο πιάτο μας.
ΠΡΟΣΟΧΗ
Το ούζο μπορεί να πάρει φωτιά επάνω στο τηγάνι γι’αυτό να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί!
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
Ο Δημήτρης είναι ανερχόμενο ταλέντο στον χώρο της μαγειρικής, γεννημένος και μεγαλωμένος στην Ορεστιάδα. Από μικρός κατάφερε να κάνει τους στόχους του πραγματικότητα και σπούδασε στην σχολή τουριστικών επαγγελμάτων με ειδικότητα τη μαγειρική τέχνη. Όνειρό του είναι να γίνει ένας διακεκριμένος μάγειρας και να αναδείξει τη μεσογειακή κουζίνα. Αυτή τη στιγμή είναι ο σεφ στο καφέ-μπάρ Κυβερνείο στην Αλεξανδρούπολη.
Ο Δημήτρης Τοντσίδης απαντά στα email που λαμβάνει στο: dimi-rct@hotmail.com και στο τηλέφωνο 6948260072