ντουντούκα μεγάφωνοΈνα σχόλιο του δημοτικού συμβούλου της πλειοψηφίας του δήμου Αλεξανδρούπολης Κώστα Χατζηαναγνώστου, σε ανάρτηση στο facebook τρίτου προσώπου σχετικά με τις διεκδικήσεις 16 ελληνικών νησιών από τη Τουρκία προκάλεσε σειρά σχολίων από τον επικεφαλής της ΑΝΑΣΑ Παύλο Μιχαηλίδη.
Ο κ. Χατζηαναγνώστου έγραψε:
«Δε γαμιέσαι ρε Τούρκε ΥΠΑΜ μας έχετε πρήξει με τις προκλήσεις σας όλο διεκδικείτε αλλά δεν φταίτε εσείς η μαλακία που δέρνει τους δικούς μας πολιτικούς και την πολιτική που έχουν απέναντι σας όλα αυτά τα χρόνια και εμείς διεκδικούμε όχι την Πόλη που έλεγαν οι ΟΥΚάδες και παρεξηγήθηκαν οι ‘ψευτοπροοδευτικοί» και βρήκαν ευκαιρία να δείξουν την πατριοφροσύνη τους οι «ελληναράδες» αλλά όλη την Μικρά Ασία. ΄Αιντε ρε να συνέλθουμε λίγο εδώ μέσα ‘ψευτοπροοδευτικοί¨και ¨ελληναράδες¨ μόλις ακουστεί η πρώτη στράκα στρούκα θα κλάσετε όλοι μέντες αφήστε εμάς τουλάχιστον εδώ στα σύνορα να ζήσουμε όπως εμείς θέλουμε γαμώ το κράτος της χαβούζας τις μαλακίες που λένε κάθε μέρα οι Τούρκοι εσάς τους «ψευτοπροοδευτικούς» δεν σας πειράζουν και σας πείραξε αυτό και εσείς ρε «ελληναράδες» σας έχουμε φάει στη μάπα με τις ψευτομαγκιές σας ,σοβαρευτείτε όλοι σας να δούμε πως θα σταθεροποιηθούμε να πάμε τη Χώρα ένα βήμα μπροστά και αφήστε όλοι την ανέξοδη πολιτική και τις εντυπώσεις νησάφι πια».

Με αφορμή το σχόλιο, η ΑΝΑΣΑ έβγαλε ανακοίνωση, στην οποία καυτηριάζει και τη στάση του δημάρχου Αλεξανδρούπολης Βαγγέλη Λαμπάκη, ο οποίος πρωταγωνιστεί σε μία προσπάθεια δημιουργίας σχέσεων και καλού κλίματος συνεργασίας μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων δημάρχων και επιχειρηματιών.
Σύμφωνα μάλιστα με την ΑΝΑΣΑ ο κ. Χατζηαναγνώστου με το σχόλιό του, «καρφώνει» τον ίδιο το δήμαρχο Αλεξανδρούπολης.

Η ανακοίνωση της ΑΝΑΣΑ:
Το πρωί της Παρασκευής 27 Μαρτίου 2015 με πρωτοβουλία του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης και με την παρουσία των Δήμων και των Επιμελητηρίων των Νομών Έβρου και Αδριανούπολης, πραγματοποιήθηκε συνάντηση διασυνοριακής συνεργασίας στην Αλεξανδρούπολη.
Την ίδια στιγμή, ο Κώστας Χατζηαναγνώστου, Δημοτικός Σύμβουλος με την παράταξη του κυρίου Λαμπάκη, Πρόεδρος της Επιτροπής Κυκλοφοριακών Ρυθμίσεων, μέλος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και Πρόεδρος της Συνδικαλιστικής Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αλεξανδρούπολης, σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης σημείωνε τα εξής:
Με ιδιαίτερα καυστικό λόγο σχολίαζε την Τουρκική προκλητικότητα αλλά και στους λανθασμένους χειρισμούς των «ψευτοπροοδευκτικών» Ελλήνων πολιτικών, μιλώντας για «ανέξοδη πολιτική» που σκοπεύει στις εντυπώσεις και μόνο!!!
Το σχόλιό του αυτό το έκανε σε αναλόγου ύφους και θέματος ανάρτηση συνυποψηφίου του στην παράταξη του κυρίου Λαμπάκη και Γ.Γραμματέα του Συνδέσμου Βιομηχάνων-Βιοτεχνών του Νομού Έβρου, ο οποίος το πρωί είχε παρευρεθεί στην εν λόγω Ελληνοτουρκική συνάντηση στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Έβρου!!!
Φανταζόμαστε οι δηλώσεις αυτές περί «ψευτοπροοδευκτικών» πολιτικών και ανέξοδης πολιτικής δημοσίων σχέσεων, «φωτογραφίζουν» τον Δήμαρχο της Αλεξανδρούπολης και Πρόεδρο της ΠΕΔ/ΑΜΘ.
Επειδή μέχρι στιγμής και παρά τις επισημάνσεις μας (στο ίδιο μέσο κοινωνικής δικτύωσης) δεν υπήρξε καμία επίσημη αντίδραση από πλευράς του κυρίου Λαμπάκη, οφείλουμε να καταγγείλουμε δημόσια τις επικίνδυνες «πολιτικές ακροβασίες» της δημοτικής παράταξης «Πόλη και Πολίτες» και του Δημάρχου και μάλιστα σε τόσο σοβαρά θέματα εξωτερικής πολιτικής. Ανάλογη αντίδραση περιμένουμε και από τις υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις, αλλά και τους εκπροσώπους του Επιμελητηρίου και των πολιτικών κομμάτων.

Παύλος Α. Μιχαηλίδης
Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης
«ΑΝΑ.Σ.Α.»

Στο μεταξύ, ο Κώστας Χατζηαναγνώστου με ανάρτησή του, απαντάει στον Παύλο Μιχαηλίδη, γράφοντας για κατήφορο και μικρότερες.
«Καλημέρα, τέτοια ώρα θα μου πείτε τέτοια λόγια αλλά δεν μπορώ να μην σχολιάσω αν από ένα σχόλιο μου στο FB κάποιος προσπαθεί να δημιουργήσει πρόβλημα σε μένα και στην Δημοτική παράταξη στην οποία έχω την τιμή να ανήκω βγάζοντας ανακοινώσεις είναι βαθιά νυχτωμένος αν δεν καταλάβατε αγαπητέ κύριε τι εννοούσα με το παραπάνω σχόλιο μου έχει καλώς αν όμως έχετε καταλάβει και βγάζετε ανακοινώσεις με μικροπολιτικές σκοπιμότητες λυπάμαι πολύ γιατί πραγματικά στην αρχή είχα διαφορετική άποψη για το πρόσωπο σας δυστυχώς με απογοητεύετε συνεχίστε τον κατήφορο σας είστε ακόμα στο 10% της κατωφέρειας σας έχετε αρκετό ποσοστό ακόμα όπως και στην αμετροέπεια σας δεν θα σας ακολουθήσω αλλά να είστε σίγουρος ότι και δεν θα σιωπώ όταν προκαλούμε έχω φάει αρκετό μπαρούτι μέχρι τώρα για να τρομάξω από χθεσινούς άκαπνους «αγωνιστές» και το κυριότερο δεν δέχομαι μαθήματα ήθους και Δημοκρατίας ειδικά από σας, να σας θυμίσω δε ότι» συλλογάται καλά όποιος συλλογάται ελεύθερα». Καλημέρα σας», απάντησε ο κ. Χατζηαναγνώστου.